Září, říjen

listopadu 05, 2017


Podzim je v plném proudu a já čekám, kdy spadnu pod tíhou těch nových knih, které se objevily na trhu. A to můžu být ráda, že nečtu opravdu všechno. Od září vyšla obrovská spousta zajímavých a očekávaných titulů a my knihomolové se můžeme zbláznit, protože samozřejmě potřebujeme číst všechno. A co jsem stihla zatím přečíst? Třeba nového Sandersona, páté pokračování Ságy, druhý díl Jiskry v popelu, Hildu  nebo Chuligána. Kdo marně toužil po znovuvydání Elantris, tak šup do knihkupectví, kniha je už venku a je skvělá jako jiné Sandersonovy knihy. Za zmínku stojí i omalovánky Chucka Palahniuka nebo povídka George R. R. Martina Sídlo červa.

A co čtu teď? Podle Goodreads mám rozečteno deset knih, aktivně se ale věnuji Ilustrovanému muži (a zatím je to super mňamka) nebo novému dílu od Samanthy Shannon - A zrodí se píseň (tohle je zatím boží od první stránky). Také jsem chytla po českém autorovi a rozečetla prvotinu Pavla Bareše Projekt Kronos. A překvapivě (překvapivě proto, že skoro nečtu českou tvorbu) je to vážně skvělé. Jsem asi v půlce, tak mě zajímá, jak to bude pokračovat.


Podzim patří k mému oblíbenému období, příroda se barví, venku je mlha a lehce pochmurno. Je to ale také období, kdy jsem více antisociální než sociální. I když s nástupem do školy se to kapku změnilo. Ano, kdo to ještě neví, tak jsem se k práci rozhodla studovat další vysokou školu a moc tě to zatím baví. Mám sice teď méně času na své koníčky, ale předměty a úkoly jsou zajímavé a beru to hlavně jako rozšíření svých znalostí.

V září a říjnu jsem stihla i párkrát kino. Pokračování Kingsmana bylo dobré, ale na mě tam bylo málo vtipu a moc se kopírovala předloha jedničky. Naopak druhý díl Blade Runnera byl tak skvělý, že jdu za týden už potřetí. Fakt pecka. V září jsem také stihla poprvé navštívit pražskou zoo, strávit víkend v Berlíně a říjen jsem ukončila halloweensky laděným zábavným parkem v Německu. Snad se brzo dokopu k fotoreportu. Říjen ale nebyl jen o horských dráhách, ale hlavně o Humbooku. Kdo na Humbooku nebyl, jakoby nežil. Byla jsem na této akci poprvé, pomáhala jsem jako ambasador a moc jsem si to užila. A to i přes to, že pozvaní autoři nepatřili k těm, které čtu. Potkala jsem milion lidí, trilion blogerů nebo booktuberů, dostala otravu čokoládou a hlavně jsem se bavila. A nejen o knihách. Takže díky všem!

A jaký je váš podzim?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Kdybych mela vyjmenovat jaké jsem mela září a říjen, tak bych toho ani moc zajimaveho neřekla :D
    Krom teda te zoo, kde jsme byly spolu a pak návštěva Humbooku. Jinak jsem seděla doma na zadku, učila se a psala seminarky :( popravde už se tesim jak budu mít školu za sebou a třeba se budu moct o víkendu opravdu věnovat nějaké aktivitě aniž bych byla ve stresu z toho ze se musím pres víkend naučit na 3 předměty a jeste k tomu zvládnout nesnesitelnou migrenu z vyčerpání.

    Už se aspon těším na ty vánoce kdy se odreaguju při pečení cukroví :D a pak měsíc klidu od učení a pak poslední semestr.

    Jinak jsem rada ze te ta škola baví :) kez bych to mohla říct o te mé. Jelikož jsou zde předměty které me vůbec nebaví, ale stejně je musím zvládnout.

    A budu ti držet palce at se ti tam daří!:)

    OdpovědětVymazat
  2. deset knih rozectenych? tak to je mazec, ja se obvykle dostanu na max ctyri, protoze neco zacnu a pak se mi nahrnou recenzaky :-D

    OdpovědětVymazat