Září v knihách

října 08, 2016


Letošní září se neslo na vlnách velkého horka. Jakoby léto ještě nechtělo říci ahoj a některé dny nám naplno ukázalo, že má ještě sílu. A tak jsem se s podivem ještě první týden byla koupat na přehradě. Je to trochu ironie. Celé léto jsem si nenašla čas na plavání a v září ano. 

Na září jsem se ale těšila ze dvou důvodů. Přijela Samantha Shannon, autorka Kostičasu. A bylo to naprosto úžasné a zajímavé. Poprvé jsem navštívila Ústřední knihovnu v Praze a na to, že Samanthiny knihy jsou bestsellery, tak se představila jako naprosto obyčejná holka. Beseda s ní byla jak pokec s kamarádkou nad šálkem kávy. Nejvíc očekávaný moment tohoto měsíce byl ale naprosto neknižní. Jednalo se o narození prvního miminka mé nejlepší kamarádky. A ano, říká to každý, ale krásnější holčičku jsem neviděla. Nemůžu se dočkat až ji zkazím těmi nejlepšími literárními kousky, které ji budu kupovat.

Asi se možná divíte, proč jsem nezmínila vydání nového Harryho Pottera. Na toho jsem se také těšila a to hodně. Už jsem ho ale četla v srpnu, takže to těšení nebylo tak veliké. Zašla jsem se ale podívat na půlnoční prodej a tak velkou nostalgii jsem už dlouho nezažila. Byl to krásný pocit. Až je mi z toho někdy smutno, že nikdy už nic takového, jako čekání na Harryho, nezažiji. Ale třeba se mýlím.

Už je to více jako rok, co naplno pracuji a tak nějak nechápu, jak jsem během studia na vysoké zvládala tolik číst, koukat na seriály a chodit na různé zajímavé akce. Téměř všechny filmy, které jsem letos viděla, byly v kině a seriály jsem také dosti omezila. Začíná ale seriálová sezóna, tak uvidíme. Z přečtených knih stojí určitě za zmínku povídky ze světa Harryho Pottera, Sůl moře, Nedej se nebo Kočičí host. A po dlouhé době jsem otevřela i knihu od českého autora a to Maličkost od Markéty Baňkové.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Já byla na autogramiádě Samanthy Shannon, ale v Neoluxoru. Kostičas jsem sice nečetla, ale takovou příležitost si člověk zkrátka ujít nenechá. Tím spíš, když mám Kostičas doma už přes rok. Na Sůl moře se chystám, doufám, že do ní také ulovím podpis na Humbooku :)
    Harryho jsem četla hned po anglickém vydání a patřím k té menšině, které se moc líbil. Dokázala jsem se na to kouknout nekriticky, prostě jako na nového Pottera posvěceného Rowlingovou a i když to mělo svoje mouchy, bylo to prostě ono :) Co by to bylo za svět, kdyby ustrnul v tom starém bodě? :)
    Plavání jsem si v létě taky moc neužila, měla jsem ruku v sádře :D ale i tak bylo léto příjemné :)
    Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za koment! A Kostičas si určitě přečti. Ze začátku se zdá těžký, ale jak si zvykneš na autorčin styl a její svět, tak je to boží a druhý díl už je bomba od začátku.
      Já letos na Humbook nejedu, byla jsem tedka dva dny v Praze na Chuckovi Palahniukovi (brzo bude článek) a tak by té Prahy bylo na mě moc. Tak snad se to bude příští rok opakovat.
      A mě se nový Harry líbil. A moc! Ano, chápu rozhořčení některých čtenářů, ale já na to pohlížela prostě jinak a neskutečně jsem si tu knihu užila. Takže jsem ráda, že se ti také líbil ;)

      Vymazat
  2. Krásné fotky! To je radost se koukat. Já jsem na tohle focení a aranžování úplně levá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! To mě opravdu těší, nepřipadám si nijak moc dobrá, ale znám spoustu zajímavých lidí na instagramu, kteří mě inspirují. :)

      Vymazat
  3. Na autogramiádu jsem se bohužel nedostala, ale musel to být úžasný zažitek :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl a ta beseda byla skvělá.
      Moc děkuji za koment :)

      Vymazat