Scion, no safer place | Samantha Shannon v Praze

září 26, 2016


Měsíc září je výjimečný a to nejen díky novému Harrymu Potterovi, ale protože přivezl do Prahy Samanthu Shannon. Autorku dystopické série Kostičas, kterou vydává nakladatelství Host. A jelikož jsem docela velký fanoušek této série, musela jsem (ano, musela) jet do Prahy a na Samanthu se podívat. 

O jejím pobytu v Praze jsem už stihla zaspamovat svůj blogový facebook nebo napsat článek o tom, kde všude na ni narazíte. A pokud Samanthu sledujete na twitteru, tak víte, že se do Prahy opravdu těšila. Byla nadšená doslova. Ve čtvrtek se účastnila Book Clubu, v pátek měla velkou autogramiádu v Luxoru a v sobotu zavítala na Coniáš, každoroční akci v Ústřední knihovně. A tam jsem se objevila i já.

Beseda na Coniáši probíhala jednoduchým způsobem. My se ptali a Samantha odpovídala. A těch dotazů bylo opravdu hodně. Probírala se jak její knižní tvorba, tak i spisovatelské začátky, návštěva Prahy nebo jiných měst a také, co by poradila začínajícím autorům. Nemáme se prý bát experimentovat. Kromě toho se Samantha zmínila i o její další knize, která bude celá o dracích, a že by jednou chtěla napsat příběh, který se odehrává v Praze. Česká republika ji podle všech reakcí vyrazila dech svou krásou a rozmanitostí. A jak jen to půjde, zase se u nás objeví.

Velice vtipná byla pak chvíle, kdy ji jeden člověk požádal, aby ho přesvědčila, proč by si měl její knihu přečíst. Samantha v tu chvíli byla nejen na rozpacích, ale chudák si nevěděla rady s tím, jak má svou knihu prodat. Jsem ráda, že jsem si vybrala právě Coniáš, protože jsem toužila nejen autorku vidět, ale chtěla jsem ji i "poznat". A to mi tato beseda aspoň trochu umožnila. Samantha byla neskutečně milá a vstřícná a odpověděla na všechny dotazy. Vůbec mi nepřipadala jako člověk, jehož knihy se staly bestsellerem. Po besedě se pak těm, kteří měli zájem podepsala (měla nejen fixy nejrůznějších barev, ale také razítko Scionu) a také se i vyfotila.

Kromě samotné Samanthy se besedy účastnila její překladatelka Lenka Kapsová a mohli jste narazit i na nakladatelství Host, kterému jsem opravdu vděčná za to, že vydávají nejen skvělé knihy, ale jsou neskutečně přátelští ke svým čtenářům. Takže děkuji!



Malá ukázka, jak to na besedě asi vypadalo.


A na konec - ukázka z třetího dílu Kostičasu - The Song Rising.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Škoda, že tyto knižní akce nebývají blíž. Rve mi to srdce :-P Člověk přijde o tolik skvělých možností... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, v Praze je pořád něco zajímavého a musím si dosti vybírat, na co pojedu. :)

      Vymazat
  2. Určitě to musel být zážitek, škoda, že fotky nejsou trochu kvalitnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím :/ fotím ale jen mobilem, bylo blbé osvětlení a nechtělo se mi přidávat blesk. Jinak ale fotí dobře. :)

      Vymazat
  3. O tom, že bola Samantha v Prahe som sa dozvedela, keď už bolo po všetkom, bola by som tam hádam uvítala aj ja.. každopádne ďakujem za skvelý report, Sam vyzerá ako úžasný človek, ktorého by som určite niekedy chcela stretnúť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla úžasná, prostě taková přátelská ke všem a hrozně mě fascinovalo, jak byla okouzlená naší zemí a hlavním městem. :)

      Vymazat