Podzimní knihy, které bych si ráda přečetla | Značka: Teď hned!

září 26, 2014

Podzim už pomalu vystrkuje růžky a pulty knihkupectví se plní novými a novými knihami. Nejdřív se mi do takového článku ani moc nechtělo, ale pak jsem si říkala, proč ne. Prošla jsem si pár blogů, u kterých se můžu mrknout, kde co kdy vychází (jsem líná si to vyhledat) a pomalu si začala dělat seznam své podzimně-zimní nálože knih. Jedná se především o knihy, na které netrpělivě čekám klidně i rok dva nebo úplné novinky, které svou popularitou a zajímavým dějem upoutali moji pozornost.

Říjen ve znamení blížící se zimy


~ Teď to s tou zimou nemyslím doslova, vyjde ale kniha, na kterou se opravdu hooodně těším. Jedná se o sbírku povídek Georga R. R. Martina - Rytíř sedmi království. Sbírka je takovým doplňkem k sérii Píseň ledu a ohně a odehrává se před dějem ve Hře o trůny.

~ Další dvě knihy Pekáč buchet a Papírová města asi netřeba zmiňovat. Tvorbu Kateřiny Petrusové zbožňuju a moc se na její novinku těším. To stejné i nový John Green, který mi svými Hvězdami a Aljaškou doslova učaroval.

~ Poslední zmíněná kniha možná nebude každému něco říkat. Jedná se ale doslova o sci-fi legendu mezi legendami. Duna Franka Herberta mě přivedla ke sci-fi už kdysi dávno na základní škole. V říjnu vyjde k 50tému vyročí speciální nová edice. To prostě musím!

~ Někdy v průběhu října nebo listopadu by měla vyjít ještě druhá polovina Hořícího kříže - pátého dílu série Cizinka. Obálku nebo přesné datum jsem zatím neobjevila.


Bylo nebylo...začal listopad


~ V listopadu vyjdou také super knihy. Asi nejvíce a asi už rok se těším na Eleanor a Park od Rainbow Rowell. Myslím, že o této knize či autorce slyšel snad každý a jsem moc zvědavá na knihu, která ji tak moc proslavila.

~ Podobně laděná, aspoň do žánru, bude kniha Život jedna báseň od Colleen Hoover. Její Bez naděje mě opravdu dostala a přečíst si další její knihu je prostě nutnost.

~ Kdo má rád seriály (třeba já), tak Once upon a time určitě zná. Kniha Bylo nebylo by měla být na motivy první řady seriálu a vyjde u nakladatelství CooBoo.

~ Poslední listopadovou knihou, která mě zaujala, je Vzdor, druhý díl dystopické série Dech. Druhý díl na sebe nechal opravdu dlouho čekat a doufám, že mě bude bavit stejně, jako první.


Prosinec aneb Vánoce jsou tady


~ Poslední měsíc v roce je zatím na knihy docela chudý. Myslím si ale, že se v průběhu podzimu objeví spousta a spousta knih. Třeba nový Goodkind? A když už to nebude Goodkind, bude to určitě nový Martin se svou knihou Divoké karty. Kniha měla vyjít už někdy v létě myslím, ale teď to vypadá na konec roku.

~ The Scorch Trials neboli Zkouška ohněn je druhý díl Labyrintu. Českou obálku zatím nemá ale díky skvělému prvnímu dílu si u mě druhý díl vysloužil titul - musím koupit a hned přečíst.

~ Stříbrné stíny, pátý díl Pokrevních pout zmiňuji už jen tak, protože na tuhle knihu, pokud jste ji nečetli v originále, čeká spousta čtenářů a fanoušků Richelle Mead.


Podzim a začátek zimy je a určitě ještě bude nabitý spousty knih. Určitě vyjde ještě více titulů, které mě zaujmou, které si budu chtít nejen nutně přečíst, ale i koupit domů a kochat se jimi. A na jaké knihy se těšíte vy? Máte své favority?

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Eleanor a Park mě láká ze všeho nejvíc! Pak možná Papírová města, ale nejradši bych si je přečetla všechny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zatím nečetla ani Dech, natožpak se těšit na Vzdor, takže tu knížku si určitě přidám do mého to-read seznamu.. Jinak ještě si taky musím přečíst Labyrint: Útěk a doufám, že pak brzo vydají v čj další díly.. Novinka, na kteoru se těším a vydá ji v říjnu Fragment je Kořist - taková odpočinková četba pro mě :)
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Akurát mám rozčítané Ohnivé srdce, takže mohlo by aj pokračovanie veru pomaly vyjsť už 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Na dvojku Labyrintu se těším tak, že po něm asi znovu sáhnu v angličtině :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já se hrozně těším na novou knížku od Katky, a Papírová města taky nevypadají špatně. Nedávno jsem dočetla Bez naděje a je jasné, že do další knížky Colleen Hooverové se určitě taky pustím.

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny knihy vypadají krásně, já se těším až si budu moc přečíst Papírové města a Pekáč buchet. :)

    OdpovědětVymazat