Peter V. Brett Blog Tour | Úvod | O autorovi

srpna 25, 2014

Ahoj všem, hlásím se konečně s projektem, který tak docela plánuju už od začátku roku. V lednu jsem si totiž říkala, že by to chtělo na blogu oživit. Třeba rozhovorem. Se zahraničním autorem. Udělala jsem si proto seznam pár svých oblíbenců a obeslala jim zprávu. Dlouho bylo ale ticho. Pak mi ale v dubnu přišel email od agenta samotného Petera V. Bretta. A nápad byl tady. Pan Brett se nejen hrozně omlouval, že mu odpověď trvala tak dlouho, ale také mi poslal něco zajímavé do giveaway. Navíc musím říci, že celkově celá spolupráce byla opravdu hrozně milá a vstřícná. Nejen pan Brett ale celý jeho tým jsou velmi milí lidé a jsem opravdu ráda, že vám tohoto autora mohu představit. Možná už jste o něm už slyšeli, často se o něm totiž zmiňuji. Tentokrát vám ho ale představím pěkně dopodrobna.

S fantasy sérií Démonský cyklus jsem se setkala v minulém roce. Musím ale přiznat, že o existenci knihy Tetovaný vím asi 4 roky. Moc se mi ale do ní nechtělo a já nevím dodnes proč. Proččč? Někdy prostě člověk dělá rozhodnutí, aniž by se osobně přesvědčil, jestli to stojí  nebo nestojí za to. Loni jsem se ale překonala a začetla se do úžasného a drsného světa plného démonů.

Peter V. Brett se narodil v New Rochell ve státu New York roku 1973. Vystudoval anglickou literaturu a historii umění na univerzitě v Buffalo. Už v té době se věnoval amatérskému psaní. Jeho první román bohužel ale nikdy nikdo neuvidí, protože ho ztratil. Podle samotného Bretta to nebylo ale nic zajímavého a hlavně se jednalo o dosti nevyvinutý příběh. Proto roku 1999 absolvoval kurz tvůrčího psaní zaměřený na fantasy. A právě tam započal svou dlouho pouť s démonskou sérií. Uběhlo ale spousta let, spousta přepisovaní, spousta změn než Tetovaný spatřil světlo světa. Peter se k němu neustále vracel, pořád něco upravoval, dopisoval, rozvíjel složitý děj i mytologii svého světa. Pak se ale čtenáři dočkali a roku 2008 vyšel Tetovaný.

Tetovaný neboli v originále The Painted Man dosáhl úspěchu. V Americe došlo ke změně názvu na Warded Man a o knize se mluvilo jako o nejlepším fantasy debutu od Jména větru. V češtině pak kniha vyšla v roce 2010 u nakladatelství Triton. Po Tetovaným pak přišla dvě pokračování - Pouštní kopí (2010) a Válka za bílého dne (2012). Původně se mělo jednat o trilogii, ale nakonec se z toho vyklubala série o pěti dílech. Čtvrtý díl, o kterém bude samostatný článek, s největší pravděpodobností vyjde příští rok na jaře. Kromě samotné série napsal Peter i povídky navazující na jeho mytologii - The Great Bazaar and Other Stories (2010), Brayan’s Gold (2011) a Messenger’s Legacy (2014).

Psaní ale není jedinou Peterovou zálibou. Už na škole objevil kouzlo komiksů a her. Zamiloval si sérii o X-menech a stal se z něho nadšený fanoušek počítačových her. Právě z nich často čerpal inspiraci pro svoji tvorbu. V současné době ho můžete potkat někde v ulicích Brooklynu, kde žije se svou ženou a dcerkou Cassie.


Na jeho blogu na goodreads si můžete přečíst bezpočet článků o jeho tvorbě, tvorbě jeho fanoušků či jeho zábavných chvílích s dcerkou Cassie. Takového taťku by chtěl asi každý z nás. Kromě Cassie se ale Peter věnuje svým fanouškům. Na oficiálních stránkách i blogu často uveřejňuje jejich tvorbu - fan arty, kostýmy i vzkazy. Často vyjadřuje svoje názory na nekonečnou fantazii svých čtenářů a na to, jak vidí jeho svět. Kromě toho ho můžete sledovat jak na facebooku tak i twitteru, kde hojně přispívá a komentuje.

Oficiální stránky - www.petervbrett.com
Goodreads - Peter V. Brett
Twitter - @pvbrett
Facebook - Peter V. Brett
Mail Address - Peter V. Brett, P.O. Box 1022, New York, NY 10276

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Vypadá jako správný pohodář :)
    Jsem ráda, že Tetovaného dopsal a vydal...psát knihu tak dlouho určitě vyžaduje pevnou vůli a odhodlání.
    Už se těším na čtvrtý díl, už aby to bylo! :)
    Díky za tento Blog Tour :3

    OdpovědětVymazat
  2. Téda, očividně je to opravdu velký sympaťák. :) Jsem opravdu ráda, že knihu Tetovaný nakonec dopsal a vůbec se nezlobím, že série bude nakonec místo tří dílů mít pět, právě naopak jsem za to vážně ráda, protože s tím světem a s postavami se mi bude loučit jen těžce, jop. :D :) Těším se na další článek. :)

    OdpovědětVymazat