Recenze: The Vincent Brothers

července 21, 2013

Originální název: The Vincent Brothers
Autor: Abbi Glines
Série: The Vincent Boys 2
Počet stran: 304
Nakladatelství: Abbi Glines


Anotace: Lana žila svůj život ve stínu své sestřenky. Ashton měla vždycky perfektní výsledky ve škole, spoustu přátel a vyzáž modelky. A taky měla Sawyera Vincenta, jediného kluka, jakého Lana kdy chtěla. Ale teď je vše jinak. Teď má Lana šanci Sawyera přimět, aby ji konečně viděl, a hodlá ji využít. Jen kdyby se mu podařilo dostat se přes rozchod s Ashton, protože Lana už má plné zuby , být pro někoho až druhou v pořadí.
Sawyerovo srdce je zlomené. Ztratil svou přítelkyni a nejlepší kamarádku díky svému nejlepšímu kamarádovi. A pak do města přijede Lana. Sestřenice Ashton byla vždycky milá a přátelská, a najednou vypadá naprosto skvěle. Sawyer neví, jestli Lana dokáže vyléčit jeho srdce, ale možná že Ashton začne žárlit, když s ní bude trávit víc času.
Ze začátku obyčejné flirtování přejde do hry na svádění. Možná Sawyera i Lanu motivuje něco jiného, ale jejich jiskření je dovede někam dál…

---

Druhý a poslední díl série The Vincent Boys se vrací ke známým postavám. Tentokrát je ale děj zaměřen na Sawyera a Lanu, sestřenku Ashton. Sawyer se sice rozhodl nechat Ashton, ale i po několika měsících je tohle rozhodnutí pro něj těžko stravitelné. Ztratil nejlepší kamarádku a přítelkyni, s kterou plánoval strávit zbytek života.

Je poslední léto před nástupem na vysokou a Lana se ho rozhodla strávit u své sestřenice Ashton. Nebyl to ale ten hlavní důvod. Důvodem byl Sawyer, kterého Lana měla vždycky ráda. A teď když je volný, tak má šanci. Změnila proto účes, změnila styl oblékání. Je rozhodnutá jít si za svým cílem stůj co stůj a vymanit se ze stínu Ashton. Už nechce být až ta druhá.

Příběh je tentokrát vyprávěn z pohledů Lany a Sawyera. Ale i Ashton a Beaua si užijeme dosti. Sawyer, který byl v prvním díle vyzvihován téměř jako boží chlapec, který nemluví sprostě, nepije a chová se slušně, se změnil. Změnila ho především skutečnost, že Ashton dala přednost Beauovi. Začínají se proto u něj projevovat určité rysy, které jsou spíše typické pro jeho bratra, Beaua. Chvílemi ale spíš vypadá, jako by nevěděl, co sám chce, jestli stále touží po Ashton nebo jestli chce strávit léto s Lanou. Ne jednou svým chováním Laně ublíží.

Lana je jiná než Ashton. Svoje pocity a myšlenky si většinou nechává pro sebe. Je zvyklá, že je až ta druhá v pořadí. Se svojí rodinou si užila dost. Rodiče se rozvedli, její otec si bere holku o pět let starší než Lana a matka se neustále jen lituje. Proto se rozhodla zakročit a udělat něco se svým životem. Třeba získat svého vysněného kluka. Pro Sawyera měla vždycky slabost a když začne projevovat o ní zájem, chytne se nabídnuté šance.

Kniha je obdobná jako první díl. Spousta podivných charakterů smíchaných dohromady. Co mě nejvíce iritovalo, byl Beau. Kdokoliv se k Ashton choval jinak než mile, tak byl Beau schopný málem vraždy. Chápu, že jako její přítel ji chrání, ale Ashton není svatá a některá její rozhodnutí či názory byli na palici. A každý s ní nemusí vycházet za dobře.

The Vincent Brothers jsou spíše průměrná, chvílemi podprůměrná četba. Podprůměrná hlavně díky svému konci. Závěrečným epilogem to autorka vážně zabila. Úplná telenovela. Je to oddychová četba, vhodná třeba na cestu vlakem.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ta obálka je pěkná :D

    Můj blog - mojenejnejknihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat