Recenze: Tajemství upírů

května 04, 2013

Český název: Tajemství upírů
Originální název: Secret Vampire
Autor: L. J. Smith
Série: Říše temnot 1
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fragment




Anotace: Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?

---

Poppy je středoškolačka a začínají pro ni letní prázdniny. Měli by to být její poslední prázdniny vůbec, protože lékaři zjistili, že trpí rakovinou slinivky břišní. A právě tento druh rakoviny přežije téměř mizivé procento lidí. Rodiče Poppy jsou z toho zdrceni a stejně je na tom i její nejlepší kamarád James. James ale není takový jak vypadá. Je to upír a aby zachránil milovaného člověka, je ochoten porušit všechna pravidla Říše temnot. Nabídne proto Poppy, zda se nechce stát upírem. Tím by totiž nemoc zmizela a Poppy by se stala nesmrtelnou. Je ale Poppy ochotna opustit navždy svoji rodinu, přátele, školu a ukrývat se po zbytek svého nesmrtelného života?

Další série z pera L. J. Smith Říše temnot mě opět utvrzuje v tom, že autorka nikdy neměla psát Upíří deníky. Protože všechny ostatní knihy, které jsem četla, mě přišli o hodně lepší, než její nejznámnější série. Na Poppy jsem si nemohla chvíli zvyknout, přišla mě hodně zvláštní a to jak se z minuty na minutu rozhodla být upírem, bylo ještě podivnější. Možná by se to dalo přičíst jejímu nízkému věku. Když se ale dozvěděla o své nemoci, chovala se docela přirozeně. Nejvíc mě ale zaujal asi její bratr Phill. Jeho reakce na Poppynu změnu byla na místě.

Kniha je poměrně krátká, což mi vůbec nevadilo. Autorka má totiž zvláštní zvyk psát jednoduchým stylem a málo jít do hloubky. Ani u jedné série mě zatím nepřesvědčila, že má navíc a kolikrát se mi zdá, že čtu stejnou knihu, kde se jen trochu obměnil děj a postavy. Naštěstí jsem toho od téhle knihy moc nečekala. Pro fanoušky upírů je to kniha ideální.

Hodně lidí si myslelo, že vztah Poppy k Jamesovi je platonický a že vlastně o nic nejde. Nebyla to pravda. Poppy už roky věděla, že si ho jednou vezme. Byla to jedna z jejích dvou velkých tužeb. 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Tiež si myslím že z denníkmi sa nejako prerátala, ale tak každý nejako musí začať 8)
    Táto séria sa mi zatiaľ pozdáva 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no zatím to ujde, ale už jsem četla i druhý díl a ten mě moc nebavil...dneska snad na něj napíšu recenzi :)

      Vymazat