Knižní maratony pro rok 2017

února 15, 2017


Rok 2017 už je v plném proudu a s tím lehce souvisí i nové knižní maratony. Ano, budou další 24hodinové čtecí akce. Nedávno jsem ale viděla videu u youtuberky Catriony z Austrálie, která natočila naprosto skvělé video, o téměř všech čtecích maratonech, které se konají po celý rok po celém světě. Takže pokud máte nedostatek maratonů nebo by vás zajímal nějaký tématický, třeba sci-fi, Harry Potter atd, určitě se koukněte na toto video (na konci článku) a do popisku pod něj. 

Mě osobně hodně zaujal ten sci-fi maraton, který se koná v červnu. Mohla bych díky tomu využít svou výzvu číst více sci-fi klasiky. Dále pak už tradiční 24hodinový Dewey maraton, který byl vlastně mou inspirací pro čtecí akce u nás, a možná bych zkusila i víkendový maraton

Co se týče knižních maratonů u nás, mám v plánu opět čtyři, podle ročních období - jarní (velikonoční), letní, podzimní (možná bude tématicky Halloweenský) a zimní/vánoční. Z poslední akce, která byla o vánočních svátcích, se mi osvědčilo, že vám více vyhovuje začátek ve 12 hodin, nikoli o půlnoci. A asi u toho opět zůstane. Pokud vás zajímají data maratonů, předběžně vám je sem hodím. Může se to ale změnit, velký přesun by to ale nebyl.

Velikonoční maraton - 16. dubna
Letní maraton - 29. července
Podzimní - 28. října
Vánoční - 27. prosince

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Letos mám nějaký maraton taky v plánu, minulý rok mi to nevyšlo. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat