Cizinka | Omalovánky

dubna 02, 2016

Antistresové omalovánky jsou v posledním roce velice populární. Je to tak trochu jako období, kdy byly oblíbené upírské romány nebo lechtivá romantika. Kromě klasických kreseb nabízí několik vydavatelství i tématicky knižní omalovánky. Máme tak Hru o trůny, Harryho Pottera a teď i Cizinku, kterou vydalo nakladatelství Omega. Tato dobrodružno - romanticko - historická série je ve světě velice oblíbená a díky povedené seriálové verzi její obliba stoupá výš a výš. Osobně znám je málo lidí, kdo by si nezamiloval příběh Claire a Jamieho na pozadí skotské přírody.


Omalovánky Cizinka obsahují 45 kreseb, které jsou doplněny o úryvky z knihy. Kresby jsou navíc řazeny tématicky tak, aby lehce představili děj první knihy. Jednotlivé obrázky pak mělo na starost rovnou šest ilustrátorů, kteří se prostřednictvím své fantazie snažili zachytit celý příběh. Každý kreslíř má svůj specifický styl, takže najdete kresby obyčejné plné jednoduchých částí nebo velmi detailní kresby, u kterých můžete strávit i několik hodin či dní.

Kromě samotných hlavních dvou hrdinů najdete v omalovánkách i vedlejší postavy, rodové znaky, obřadní prsteny nebo krásné výjevy bujných skotský lesů nebo anglické venkova. Je tedy na samotném člověku a jeho náladě, s čím začne. Někoho více baví detailní zdlouhavá práce a někdo si chce odpočinout na jedno krátké odpoledne. Osobně mě nejvíce zaujaly nádherná zobrazení ústřední dvojice nebo ty nejdetailnější kresby pevností nebo přírody. 


U omalovánek je vlastně docela jedno, jestli umíte nebo neumíte kreslit. Stačí, když máte trpělivost a chuť se bavit. A to, že se omalovánkám říká antistresové, není jen tak. Člověk u kreslení může naprosto zapomenout na běžný svět, prostě "vypnout" a ponořit se jen do světa barev a čar. Uteče vám u toho nejen čas, ale rozvinete i své osobní dovednosti. Dnešní doba navíc nabízí nepřeberné množství nejrůznějších omalovánek, takže je jedno kolik vám je a co vás baví. A Cizinka je vhodná nejen pro fanoušky této knižní série, ale i pro ty, kteří mají rádi historii nebo krásnou přírodu.

Český název: Cizinka - Antistresové omalovánky | Originální název: The Official Outlander Coloring book | Autor: Diana Gabaldon Počet stran: 96 | Nakladatelství: Omega
Hodnocení: 4/5

Děkuji nakladatelství Omega za poskytnutí omalovánek na recenzi.


You Might Also Like

1 komentářů

  1. Taky jsem si Cizinku poridila, nemohla jsem odolat a hned jsem zacala vymalovavat :) Je zajimave videt, jak ma kazdy obrazek jinak barevny, jak si to kazdy predstavuje trochu jinak :)

    OdpovědětVymazat