Recenze: Hořící kříž II (Cizinka 5,5)

dubna 03, 2015

Starodávný kříž znovu vzplanul a válka mezi povstalci je na spadnutí. Historicko-romantická série od Diany Gabaldon, která má v současné době už osm dílů, se v poslední době stává čím dál tím víc populární. Velký podíl na tom má i věrné seriálové zpracování a slušná propagace. Není to ale jen díky tomu. Tato série je hlavně plná života, zrady, lásky, touhy po penězích a moci.
Hořící kříž – prastarý symbol skotských válečných vůdců svolal všechny muže právě včas. Šířící se zprávy totiž mluvily pravdu. Povstalci se rozhodli rozpoutat válku. Jamie je proto povolán, aby vedl své muže do krvavé bitvy. Společně s Claire i s celou rodinou už byli několikrát rozděleni, a i když hrozí nebezpečí všude, drží si své blízké u sebe ať se děje, co se děje.
Shrnout stručně a jasně hlavní dějovou linii v Hořícím kříži je prakticky nemožné. V obou částech se totiž prolíná velká spousta událostí, třebaže první část se nesla více v poklidu, protože hlavní postavy se více věnovaly vlastním záležitostem. Jamie provdal svou dceru Briannu a narodil se mu první vnuk. Vůbec poprvé všichni žili pospolu jako rodina. Po celou dobu se ale příběhem nesla jakási napjatá atmosféra, která v druhé části vyvrcholila.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Hořící kříž II
Originální název: The Fiery Cross
Autor: Diana Gabaldon
Série: Cizinka 5,5
Počet stran: 600
Nakladatelství: Plejáda, Deus
Žánr: Historical Fiction, Romance, Adult, Time Travel
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Máš naozaj krásny blog, sem sa vrátim pre budúcu inšpiráciu a vidím, že mám čo ešte doháňať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) jsem ráda, že tu najdeš něco nového a inspirativního ke čtení :)

      Vymazat