Společné čtení | J. R. R. Tolkien | #ctemestredozemi

ledna 10, 2015


Když jsem si na začátku roku psala svoje knižní plány, re-reading Tolkiena na něm byl na prvních místech. O společném čtení Tolkienových knih jsem totiž mluvila už dlouho. Dlouho jsem nad tím přemýšlela a konečně jsem se odhodlala. Tolkien patří už velkou spoustu let mezi moje nejoblíbenější autory a vlastně díky němu jsem na základní škole objevila kouzlo klasické fantasy literatury. Kolikrát jsem četla Hobita nebo Pána prstenů, to už opravdu nevím, ale tipuju, že minimálně 20 krát jsem se k těm knihám vrátila. Teď už je to ale pár let, co jsem Tolkiena četla a ráda bych se do toho světa vrátila.

A kdy to teda vypukne? Čtení začne v únoru a potrvá až do konce května. A proč tak dlouho? Každý máme totiž něco - buď školu nebo práci, někdo i obojí. Spousta z nás čte i jiné knihy, má povinnosti ohledně recenzáků a i jiné věci. Proto chci, aby na čtení bylo dostatek času a klid. Navíc Tolkien nenapsal jen jednu knihu. A teď to nejdůležitější - zapojit se může každý! Každý, kdo si chce připomenout, jaký úžasný svět Tolkien vymyslel. Každý, kdo vůbec neví, o čem Hobit je. Tohle čtení je pro všechny a taky i pro mě. Zapojte se, budu opravdu moc ráda. Nemusíte o tom psát články, recenze či cokoliv. Napište mi jen do komentářů, že se účastníte nebo sdílejte tento článek či úvodní fotku. Ať o tom ví, co nejvíce čtenářů. Já sama budu určitě psát recenze a možná připojím i nějaký ten tématický článek, třeba o ilustracích mého vydání. 

Předem děkuji každému, kdo se zapojí a tady je malé shrnutí
  • čtení bude probíhat od 1. února do 31. května
  • zapojit se může každý, kdo chce
  • pokud chcete, sdílejte můj článek nebo úvodní fotku
  • jakékoliv články, recenze, tématické člány nebo fotky mi házejte do komentářů a označte hashtagem #ctemestredozemi

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Tohle je super! Zrovna jsem si plánovala, že přečtu Pána prstenů triologii, takže se rozhodně zapojím! :) Už se těším!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad, ráda se zapojím, jen jsem už trochu napřed..Zrovna dnes jsem začala číst Hobita :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda se připojím! Před Vánoci jsem četla Hobita, zamilovala si ten svět a k Vánocům jsem dostala Společenstvo prstenu. Takže už se těším, až se pustím do čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím že se zapojím, protože si chci přečíst jak Hobita tak i Pána prstenu hezky od znovu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda se zapojím, zrovna jsem plánovala re-reading Pána prstenů :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle jsem potřebovala. :-) Miluju Jacksonovu adaptaci Tolkienova světa, ale k samotným knížkám jsem se vlastně ještě nedostala - jdu do toho! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jo, přídávám se. Hobita jsem četla nedávno a chystám se na první díl Pána prstenů, tak si počkám na tvé společné čtení a přečtu si ho s vámi všemi :) nevím, jestli přečtu víc než jednu knihu, zatím jiného Tolkiena ani koupeného nemám a ráda bych si ho trošku šetřila, tak uvidíme, ale jednu přečtu určitě! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super nápad, pokud se naskytne alespoň trocha času, určitě se zapojím! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý nápad! :-) Rozhodně se zapojím! :-)

    OdpovědětVymazat