RC Review: Nebezpečná láska

března 26, 2014

Originální název: Nebezpečná láska
Autor: Kateřina Petrusová
Série: Bavettovi 1
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fragment
Goodreads | CBDB

Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství? 

Paige žije v New Yorku a živí se jako ošetřovatelka. Poté, co ji v rodině posledního zaměstnavatele zemře její svěřenec, dostane doporučení od jeho rodiny. Paige se tak poprvé setká s italskou rodinou Bavettových, velmi bohatých podnikatelů, kteří shánějí péči pro jejich syna Michaela. K velkému překvapení není Michael malé dítě, ale dospělý muž, který prodělal těžkou autonehodu a po probuzení z kómatu se duševně cítí jako dítě. Paige, ze začátku nesvá, si k Michaelovi najde cestu a velmi si ho oblíbí. Postupem času ale, jak pomalu poznává Michaelovu rodinu, si uvědomuje, že Bavettovi nejsou obyčejná rodina z velkoměsta.


Na první pohled možná nezaujme, ale v této knize se skrývá zajímavý a velmi čtivý příběh. Od Kateřiny Petrusové jsem zatím četla jen S hlavou v pejru a co stránka, to výbuch smíchu. Na to, že má kniha opravdu jen něco přes sto stránek, tak to stačilo, abych začala přemýšlet nad čtením autorčiny trilogie. Na české autory si bohužel moc nepotrpím, ale potom, co jsem Nebezpečnou lásku doslova zhltla za jeden večer, tak se u mě Kateřina Petrusová zapsala jako jeden z českých autorů, kteří stojí za čtení.

Do příběhu se dostanete hned ze začátku. A pak je to jak na horské dráze. Ne že by kvalita kolísala nahoru a dolů. Ale jedete a jedete a jedete prostě pořád dál. A kvalita spíše roste. Příběh se totiž čte opravdu sám a ani si to neuvědomíte a budete v půlce knihy. Hlavní postava Paige mě bavila už od začátku. Není to žádná hloupá pipka, ale chytrá, vtipná a hodně soucitná mladá žena, která si každého, o koho se stará, uloží hluboko do srdce. A jelikož se ji v poslední době stalo, že se starala o umírající starší lidi, nabídku rodiny Bavettových vzala velmi ráda. Sice nikdy nenašla příležitost starat se o dítě, ale po chvíli pozná, že je pro to jak stvořená. I když v případě Michaela se jedná o trochu přerostlé dítě.

Stejně jako v knize S hlavou v pejru, tak i tady si užijete skvělý autorčin styl vypravování. Kniha je totiž nejen v některých pasážích hrozně vtipná, ale taky i dojemná. Detektivní zápletka pak sice rozvíjí děj, ale všechno je to hlavně o hlavních postavách, které jsou tak lidské, jakoby opravdu existovali. A upřímně přiznávám, že takové zakončení, jaké příběh má, jsem nečekala. Nejen, že se mi dostalo jednoho překvapení, kdy jsem chtěla knihu vyhodit z okna, ale pak jsem se dočkala dalšího překvapení, kdy jsem měla co dělat, abych se uklidnila a nezačala brečet. Ta kniha je hotová bomba.

Musím taky zdůraznit, že se autorce skvěle vydařilo vykreslení Michaelovi postavy. Protože kdyby nebylo na začátku řečeno, že se jedná o dospělého muže, tak by to čtenář vůbec nepoznal. Jeho neustálé skotačivé chování je zábavné a s Paige jsou pak doslova sehraná dvojka.

Nebezpečná láska mě v mnohém překvapila a to v tom dobrém smyslu. Kniha se čte opravdu lehce a dostane se vám pod kůži. Příběh je to opravdu zajímavý a kolikrát se nebudete bránit výbuchům smíchu či pomrkávat od slz. Pokračování knihy s názvem Nepřítel mého nepřítele by už mělo mít v hlavních rolích jinou dvojici, i tak jsem na knihu upřímně hodně zvědavá.


Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Zdroje: obálka | obrázek1 | obrázek2

You Might Also Like

2 komentářů

  1. moc pěkná recenze :-) shrnula jsi taky moje pocity a jako ty jsem si knihu velmi užila! co se týče druhého dílu, tak ten se mi líbil o maličko méně, ale jen o maličko. no a pokud sis Michaela s Paige oblíbila, tak tě určitě potěší zpráva, že se s nimi setkáš i v Nepříteli ;-) dokonce trochu víc, ale nebudu spoilerovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Někde mi tu Nebezpečná láska leží jako e-kniha :) Děkuji za připomenutí :))
    Jinak moc pěkná recenze, děkuji za ni :)

    OdpovědětVymazat