Kdy že vyjde Skull Throne?

března 26, 2014

Pokud jste fanoušci Petera V. Bretta (viz fotka nalevo) a jeho démonské série a taky máte za sebou první tři díly, tak určitě netrpělivě očekáváte, kdy vyjde další díl s názvem Skull Throne (Trůn lebek). Abych řekla po pravdě, ještě si pěkně počkáme. Z autorových oficiálních stránek jste si mohli už v říjnu minulého roku přečíst článek o tom, jak to s tím čtvrtým dílem je. 

Peter V. Brett je sice nadšený z velkého zájmu fanoušků, ale jak píše, je to náročné. Další díl z démonského cyklu začal psát ihned potom, co skončila propagace Války za bílého dne. Trůn lebek má mít zatím okolo 32 kapitol a v říjnu, když autor zveřejnil toto info, měl napsaných 10 z nich. 10 kapitol, to je něco přes 70 000 slov. Každý týden Peter napíše okolo 5 000 slov a na plánu má ještě ohromných 200 000 slov. Jsou to opravdu velká čísla a to ještě není konec všem starostem.

Než kniha doputuje k nám, nedočkavým čtenářům, musí projít nějakou tou korekcí, úpravou a beta-čtením. To zabere skoro 9 měsíců. No a u nás se musí ještě připočíst nějaký ten měsíc na překlad a vydání. Pokud tedy všechno dobře vyjde, knihy se v originále dočkáme někdy v příštím roce. Nevím jak vy, ale já mám na letošek naplánováno, hlavně na léto, pilovat angličtinu, abych si Skull Throne mohla koupit hned, co vyjde.

A na závěr článku malý bonus. Na oficiálních stránkách autora si můžete přečíst ukázku z první kapitoly z Trůnu lebek. Zatím jsem neměla odvahu se na tu ukázku mrknout, ale uvidíme, jak dlouho vydržím. 

You Might Also Like

0 komentářů