Recenze: Death note 3

ledna 26, 2013

Český název: Death Note - Zápisník smrti 3
Originální název: Death Note 3
Autor: Takeshi Obata, Tsugumi Ohba
Počet stran: 191
Nakladatelství: Crew

Anotace: Lightovi se podařilo zlikvidovat většinu svých protivníků, ale ten hlavní, tajemný detektiv známý pouze jako "L" stále zůstává. Do Lightova pokoje jsou navíc nainstalované kamery a samozvaný tvůrce dokonalého světa je pod přísným dohledem. Jak zvládne dál zabíjet? A aby bylo ještě hůř, na scéně se objevuje druhý Kira.

                                          ---

Napětí graduje. Ligth stále likviduje jednoho zločince za sebou, ale také všechny, kteří by mu stáli v cestě. L ale také nezahálí. Má podezření, že Kira je někdo, kdo má ke všem informacím snadný přístup. A jelikož je Light syn policejního vyšetřovatele, stává se podezřelým a L nechá u nich doma namontovat kamery. Konečně se také dočkáme střetu Lighta a L. Začnou spolu navštěvovat stejnou univerzitu a také se na scéně objevím druhý Kira.

V tomhle díle si hodně užijeme vtipných situací mezi L a Lightem. Celé vyšetřování a střet myšlenkových pochodů obou hrdinů si náležitě užijete. Příběh je čím dál lepší a propracovanější, protože samotní autoři musejí být geniální. Kolikrát si něco myslíte a pak na další straně jen koukáte, jak se děj vyvíjí a že jsem to vůbec nečekali.


Kresba je jako vždy naprosto precizní, plná detailů a bez chyb. Nejotravnější na těch mangách je vlastně to, že se čtou hrozně rychle a za chvílu nemáte co dělat. Člověk by ji nejradši přečetl celou naráz, než takhle čekat až vyjde další a další část. 

You Might Also Like

0 komentářů