Recenze - Death note 1

října 28, 2012

Český název: Death Note - Zápisník smrti 1
Originální název: Death Note 1
Autor: Takeshi Obata, Tsugumi Ohba
Počet stran: 200
Nakladatelství: Crew

Anotace: Light Yagami je nadprůměrný student, který nachází černý sešit s nápisem Death Note. Ten původně patřil bohu smrti Ryukovi, který ho záměrně upustil do světa lidí. První strana zápisníku ukrývá podivný návod, který uvádí, že stačí napsat jméno osoby, pomyslet na tvář dotyčného a ten pak zemře. Light zpočátku nevěří, ale poté zjistí, že to opravdu funguje. Uvědomuje si, že by mohl být víc než pouhý génius, že by mohl být rovnou bůh. Nejprve se rozhodne pro systematické zabíjení všemožných zločinců, to však vyvolává velkou pozornost. Policie všech států začínají pátrat po viníkovi. Na jeho vystopování nasadí tajemného L, supermozek, který je nadprůměrně inteligentní. Souboj intelektů začíná. Na jedné straně geniální detektiv, na straně druhé nelítostný vrah. Do hry sa zapojuje také původní majitel Zápisníku smrti, Ryuk, který komentuje Lightovy pokusy o to stát se bohem spravedlnosti i smrti. Jak to tedy dopadne, když se bůh nudí a člověk si na něj hraje?

---

Hlavní postavou japonské mangy je geniální student Light Yagami, který nalezne sešit s černými deskami a s nápisem Death Note. Zápisník patřil bohovi smrti Ryukovi a na první straně zápisníku je návod na použití - pokud napíšeš jméno osoby a znáš jeho tvář, dotyčný zemře na srdeční infarkt. Light zápisníku nejdřív nevěří, ale po zápisu jména jednoho zločince uvěří, že zápisník je pravý. Postupně začne zapisovat jména všech celosvětově známých zločinců. Začíná si také uvědomovat, že díky zápisníku z něj není jen pouhý nadprůměrný student, ale doslova bůh nového světa. 

K manze Death Note jsem se dostala díky anime, které jsem viděla před pár lety. Dodnes to považuju za nejlepší anime, co jsem viděla. Děj byl naprosto neobvyklý a geniální. A když se začali i u nás vydávat jednotlivé sešity Death Note, bylo jasné, že si je musím přečíst. A je to pořád tak skvělé jako anime. Děj mě zase strhl a doslova jsem hltala jednotlivé obrázky. Docela jsem se pak divila, když jsem za necelé dvě hodiny neměla co číst. 

V tomhle příběhu si oblíbíte buť studenta Lighta nebo takzvaného L. Souboj dvou geniálních protivníků budete sledovat s netrpělivostí. Protože až do konce nebudete vědět, co se děje. A tím je to naprosto skvělý. Co každého určitě pobaví je původní majitel zápisníku - Ryuk. Jeho závislost na jablkách pobaví všechny. 

Mangu určitě doporučuju každému, kdo má rád japonské anime a fantasy celkově. Je to ale rychlé čtení a kdo nezná děj, tak bude chtít číst dál a dál a dál...

You Might Also Like

0 komentářů