Bouře mečů

prosince 28, 2019


Jak roste počet stran s každým dílem, tak zase naopak klesá počet účastníků, kteří usilují o Železný trůn. Pořád je jich ale dostatečné množství na to, aby si každý dával pozor na svá záda. Nikdy totiž nevíte, kdo vás do nich bodne. Bratr? Věrný rádce? Nebo třeba královna v exilu? Bouře mečů začíná dosahovat svého vrcholu. Nikdo ale netuší, že je to ve skutečnosti jen "malá přeháňka", předzvěst něčeho mnohem horšího. 

Bitva mezi rody pokračuje dál. Renly Baratheon už sice na trůn nikdy nedosáhne, jeho bratr Stannis se ale ukáže jako hodně cílevědomý člověk a sbírá vojsko pro bitvu o Královo přístaviště. A rozhodně to bude bitva, na kterou jen tak někdo nezapomene, protože Sannis má na své straně zajímavého spojence. Naopak sever se potýká s obrovskými problémy, které mají svůj počátek ve vypálení Zimohradu. Novému vůdci Starků až doposud všechno vycházelo, ale i štěstí se může časem vyčerpat. 

Celou recenzi najdete na webu fantasya.cz

Český název: Bouře mečů | Originální název: A Storm of Swords | Autor: George R. R. Martin Série: Píseň ledu a ohně 3 Počet stran: 1132 | Nakladatelství: Argo
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

0 komentářů