Berserk v češtině? Ano! Ale...

prosince 10, 2019


Dneska to bude trochu speciální. Hodně ukecávací. 😂

Tímto příspěvkem vás totiž chci nalákat na mangu.

Jako vím, ne každého to baví, ne každý tohle čte. Ale! Tohle je jiná manga. Je to úplně jiný žánr než vychází v českém překladu, je to zaměřeno na dospělé čtenáře a hlavně - tohle je čistá a drsná fantasy. A taková manga série u nás nevychází. Já sama čtu fantasy nejvíce a najít mangu, která je tak nějak pro všechny fandy tohoto žánru, to jen tak nenajdete. Berserk tohle naprosto splňuje a proto je dosti smutné, že čeští čtenáři tohle nemají doma v knihovničce. Ne každý zvládne číst anglicky (nebo i japonsky) totiž.


Berserk má aktuálně 40 dílů, číst jsem ho začala někdy začátkem roku asi a za tři týdny jsem měla po čtení. A teďka ho čtu znovu. (To už něco značí!) Český překlad má u mě teda obrovskou podporu a možná, pokud jsme se v posledních týdnech někdy potkali, možná jsem vás na tuhle sérii ukecávala. 
😂

Ono aby Berserk vyšel česky, tak za to fandové lobují už dlouho. Ta série frčí už třicet let! Po dočtení je naprosto chápu, Berserk je totiž jedna z nejlepších sérií, které jsem četla. Za těch 40 dílů ten příběh prošel neskutečným vývojem, o postavách ani nemluvím - na youtube můžete třeba najít stovky videí o rozborech hlavních charakterů, jejich psychice, jednání apod. 
😊 Ona ta série začíná tak docela nenápadně, jednoduše a člověk si hned myslí, že ví, jak se to bude vyvíjet. Omyl ale. Ten příběh se vyvíjí postupně, kapitolu po kapitole. I on potřebuje svůj čas a stojí to za to. 😊

Chcete teď Berserka číst?? (Pevně doufám, že jo.) K tomu aby vyšel český překlad, tak stačí jedno -  hodit odběr/palec stránce Crew Manga na Facebooku. A je potřeba 3333 palců do konce roku. K dnešnímu dni je jich okolo 2941. Jsme blízko cíle.


Všem, kteří pomohou, patří mé obrovské děkuji. 😊 A děkuji i těm, kteří hodí odběr i když je to třeba nezajímá, číst Berserka nebudou, ale chtějí třeba udělat dobrý skutek. (Jsou Vánoce lidi, tak kdy jindy.) 😂


Odkaz na Crew Manga

A abyste věděli, do čeho jdete, pár ukázek mňamózní kresby:



A nakonec jedno super video od Torena, kde máte shrnuté ty nejhlavnější důvody, proč Berserka číst.



You Might Also Like

1 komentářů

  1. Asi to podstrčím nenápadně manželovi :D Ten by mohl být nadšený :D

    OdpovědětVymazat