Tip na mangu - My Hero Academia

února 15, 2019


Čtete-li mangu, mám tu pro vás další tip. Tentokrát se ale bohužel nejedná o něco, co sežene v českém překladu. (Co jsem ale zaslechla, je to jeden z favoritů na překlad) My Hero Academia ale lehce seženete v anglickém jazyce a není to nic složitého. Je to příběh party dětí na střední škole, kde se učí být superhrdinou. Každý student má nějakou zvláštní schopnost a společně prochází výcvikem, souboji nebo různými turnaji. A do toho se jim ještě míchají pletky se záporáky.

My Hero Academia je neskutečně živá manga, zábavná, divoká, plná akce. Hlavní hrdina Midoriya i jeho spolužáci jsou středoškoláci, hledají se, chtějí být nejsilnější a touží se stát tím nejlepším superhrdinou. Snaží se překonat své možnosti, najít tu správnou cestu a naučit se spolupracovat. Midoriya je ze začátku hrozný uplakánek, ale ta jeho životní touha dýchá z každé stránky, z každé pronesené věty a výrazu. Jeho vývoj a posun je parádně zpracovaný, uvěřitelný a to jeho nadšení je správně nakažlivé. Ostatní protagonisti na tom jsou dost podobně a manga nám je postupně všechny představuje, odhaluje střípky minulosti, jejich odlišné charaktery a tlačí je kupředu, na hranici sil.

A proto bych vám ráda tuhle sérii doporučila, je opravdu návyková, se skvělým příběhem, který sice není tak moc originální, ale dokáže vás chytnout. 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Popravde som mangu ešte nečítala, ale raz sa k tomu dostanem. :D Toto vyzerá dobre, baví ma pohľad na superhrdinov v zácviku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu skvělé a zábavné. Zkus třeba pro začátek anime, jak ti to sedne :)

      Vymazat