Čarodějova nevěsta 3

srpna 08, 2018

Manga plná magie, nadpřirozených stvoření a dívky, které se ujal podivný tvor pokračuje dále a na Čise čeká nová práce. Atmosféra ale začíná pomalu přituhovat a plnění nových úkolů už není nic lehkého. A navíc se u Čise začíná výrazně projevovat moc, kterou se teprve učí ovládat.


Třetí díl Čarodějovy nevěsty postaví před Čise vražednou chiméru nebo také nešťastný zamilovaný pár. Hlavní hrdinka tak má hned několik možností k využití nově získaných znalostí a může zkoušet dosah své objevené moci. Po dějové stránce se tento díl nijak výrazně neposune, o to víc ale prohloubí jednotlivé charaktery a přinese spoustu náznaků z minulosti nebo nových otázek. A to především otázky týkající se minulosti samotného Eliase.

Čarodějova nevěsta se lehce liší od jiných, česky vydávaných mang. Není tolik akční, dává do popředí fantastickou stránku příběhu a díky ženské hlavní hrdince máme větší důraz na emoce. Samotná Čise je hodně rozporuplná osoba, kdy na jednu stranu je až nevýrazná, příliš poslušná a až moc fixovaná na své okolí. Na svůj nízký věk si ale prošla těžkými věcmi a svůj smutek a zlomené srdce schovala za masku bez emocí, kterou odhaluje jen výjimečně. Vlivem různých situací ale dokáže ukázat i svou druhou obětavou stránku, kdy s vypětím všech sil riskuje život pro jiné.


Třetí pokračování nás sice neposouvá nikam kupředu, uzavírá spíše otevřené linky z prvních dvou dílů a prohlubuje temnější stránku celé mangy. Poutavý styl se nejvíce odráží na dialozích a i když má tento díl akce jen trochu, tak i to stačí posunout odlehčený, romanticky laděný podtón do hororu a mystiky. Tahle kombinace ale autorce sedí, umí s ní pracovat a hravě do jednoduché zápletky dokáže zakomponovat i téma týkající se lásky, oběti a i oddanosti.

Grafická stránka mangy je pak bezchybná a skvěle dotváří celý příběh. Některé panely dávají velký důraz na detail, zachycují pocity nebo určité momenty a tím umocňují danou scénu. Pomalé tempo mangy pak v tomhle případě není na škodu a čtenář se tak může zaměřit na emoční stránku celé situace.

Čarodějova nevěsta se svým stylem i inspirací v Krásce a zvířeti řadí hlavně mezi literaturu pro ženské publikum. Hororový podtón, fantastické prvky a vidina ne moc šťastného konce může ale přilákat jakékoliv čtenáře, bez ohledu na věk i pohlaví. Autorka svůj svět staví pomalu, ale buduje ho pečlivě, takže bude určitě zajímavé pozorovat, jak se bude vyvíjet dál.

Český název: Čarodějova nevěsta 3 | Autor: Kore Yamazaki Série: Čarodějova nevěsta 3 Počet stran: 188 | Nakladatelství: Crew
Hodnocení: 3,5/5

You Might Also Like

0 komentářů