Sága 5

října 22, 2017


Sága patří mezi ten druh komiksů, kde se krásně snoubí kvalitní příběh s šíleností autorů. Páté pokračování na jednu stranu nepřináší nic nového, ale pořád přichází s něčím bizarním, nečekaným a překvapujícím. Vztah hlavní dvojice v minulém díle prošel velkou zkouškou a aby to bylo ještě více komplikované, byla malá Hazel unesena. Ono mít za rodiče představitele dvou znepřátelených národů není jen tak.

Hazel, hlavní vypravěčka celé série, odkrývá další střípky z osudu jejich rodičů, především období krize. Mezi Markem a Alanou to v minulém díle dosti skřípalo a na povrch se dostali nové vlastnosti, které oba skrývali. Situace se ale kvůli únosu komplikuje, takže nejen že Marko s Alanou prchají před celým vesmírem, ale zároveň se snaží dostat ke své dceři. Alana tak kuje pikle a snaží se únosci zalíbit svými řečmi a Mark naváže spojenectví s osobou, se kterou ho poutá velká nevraživost. A aby to bylo ještě složitější, svou roli zde má i Markova bývalá, která se snaží najít lék pro jednoho nájemného vraha.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Sága 5 | Originální název: Saga, volume 5 | Autor: Brian K. Vaughan, Fiona Staples Série: Sága 5 Počet stran: 152 | Nakladatelství: BB/art
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Znám ji od pohledu, ale nijak víc jsem po ní nepátrala. Přesto vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I když normálně moc komiksy nečtu, tenhle vypadá moc dobře:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat