Měsíc autorského čtení | Jordi Llobregat

července 21, 2016

Už nějakou dobu se každé léto v červenci koná literární festival tzv. MAČ - Měsíc autorského čtení. V pěti různých městech tak můžete téměř každý den navštívit různé autorské čtení jak českých, tak zahraničních autorů. A letošním čestným hostem je Španělsko.

Jedno z těch pěti měst je i Brno a na začátku měsíce hostilo španělského spisovatele Jordiho Llobregata. Tento autor je u nás známý svým debutovým románem, které vydalo nakladatelství Host - Vesaliovo tajemství. Knihu jsem už četla a můžu ji vřele doporučit. Jedná se o zajímavou detektivku s lehce hororovou atmosférou, která připomíná styl Sira Arthura Conana Doyla.

V rámci autorského čtení nám pan Llobregat pověděl něco málo o vzniku knihy, který je sám o sobě hodně zajímavý. Ještě před vlastním vydáním bylo Vesaliovo tajemství prodáno do 18ti zemí. Samotný autor pak o sobě prozradil, že je čtenářem se vším všudy. Když nečte knihy, tak si čte třeba etikety na různých výrobcích a jako dítě často četl potají pod peřinou. Je členem literární skupiny a patří mezi zakladatele literárního festivalu ve Valencii. 


A na závěr jsem udělala i krátké video na ukázku:

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Na tohohle autora jsem též chtěla zajít, ale nakonec jsem to kvůli práci prošvihla. Ale vypadá to, že návštěva stála za to :)

    OdpovědětVymazat