Recenze: Pan Blahoš

srpna 16, 2015

Nebýt dětí, nevznikla by celá řada skvělých příběhů. Například kniha Hobit byla původně vyprávěna Tolkienovým dětem před spaním a sám pan spisovatel nikdy netušil, že se jeho příběh dostane do knižní podoby. Tolkien byl vždycky vrozený vypravěč, což dokazuje hned v několika svých knihách. Ve svých příbězích dokázal zaujmout jak malé, tak i velké čtenáře. A právě pro své děti napsal i pohádku Pan Blahoš.

Příběh vypraví spletité a veselé peripetie pana Blahoše, který se jednoho pěkného dne rozhodne, že si koupí auto. Pan Blahoš je velmi milý a vstřícný muž, který se vyžívá v nošení cylindrů a doma chová velmi neobvyklého mazlíčka - žirafu. Jeho první jízda se tak pro něj stane naprosto nezapomenutelná. Dojde nejen ke spoustě nehodám a náhodám, ale především k navázání nových přátelství mezi lidmi i zvířaty. Pan Blahoš tak málem přijde o celé jmění a jediné, po čem touží, je být doma se svým žirafíkem. Ale nic nejde podle jeho představ.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Pan Blahoš | Originální název: Mr. Bliss | Autor: J. R. R. Tolkien Počet stran: 103 Nakladatelství: Argo Žánr: Fantasy, Children, Picture books
Hodnocení: 3/5

You Might Also Like

1 komentářů