Knihomolův týden #1 + Info

dubna 12, 2015

Znáte Letem knižním světem na webu Neoluxoru? Jedná se o pravidelnou rubriku ze světa knih, kde se dozvíte nejnovější novinky o vydávaných knihách, filmech nebo seriálech. A právě díky tomu jsem dostala nápad s podobnou rubrikou. A nazvala jsem to Knihomolův týden. A půjde o úplně jednoduchou věc. Na konci každého týdne zveřejním článek s knižními věcmi, které mě ten daný týden zaujaly. Nebudou to nejspíš čerstvé novinky, od toho máte třeba zmíněný Neoluxor, ale budou to třeba zajímavá videa, články nebo i recenze jiných blogerů. 

Chtěla jsem pro blog nějakou pravidelnou věc a napadlo mě tohle. Už jsem po pravdě něco obdobného někde viděla, a tak jsem se nechala inspirovat jak tím, tak i zmíněným webem. Pokud vás to zaujme, budu jen ráda a klidně se i přidejte. A pokud budu mít fakt dobrou inspiraci, zkusím ve photoshopu vyčarovat i nějaký ten úvodní obrázek.
_____________________________________________________________________________

Tak a jaký byl tedy tento týden? Pro mě docela dosti proflákaný. Ale za to jsem stihla přečíst i pár super knížek. První asi zmíním třetí díl Mistborn série - Hrdinu věků. Tohle je zatím první letošní kniha, která mě totálně odrovnala. Na konci jsem si pěkně pobrečela a nestačila jsem zírat. Sanderson je prostě BŮH! Takže pokud jste ještě nezačali číst jeho knihy, tak šup šup.

Zdroj
A když už zmiňuji toho Sandersona, před pár dny mu vyšla krátká novela - Perfect State. Má pouhých 71 stran a dosti zvažuji, že bych si ji zkusila přečíst. Anglicky číst teprve začínám a co jiného by bylo lepší, než Sanderson. Ha ha.

A teď něco ze světa sociálních sítí. Máte twitter? Já jo a za ty roky co ho mám, tak se mojí uživatelé, které tzv. followuju, hodně změnili. Teď převládají blogeři, nakladatelství nebo i samotní autoři. Třeba Samantha Shannon, autorka Kostičasu. Před několika týdny ji vyšel už druhý díl Mine Order, který u nás vyjde nejspíš na podzim. Samantha je nejen neskutečná spamerka, ale velká fanynka seriálu Outlander a sem tam přihodí i něco o své sérii.

Třetí kniha ještě ani nevyšla, nemá ani název myslím a Samatha píše už čtvrtou knihu!



Ve volném čase často okupuji youtube. Mám už své oblíbené kanály a převažují spíše ty zahraničí. Beru to ale jako pozitivum kvůli jazyku. Co mě tedy zaujalo:

Sasha a její video o knihách, které s největší pravděpodobností už nikdy nedočte nebo je dočte, ale asi za hodně dlouho. Máte to taky tak? Sama jsem nad tím docela přemýšlela a i když nemám ráda nedočtené série, pár by se jich asi na mém seznamu taky objevilo.


Little Book Owl patří mezi moje nejoblíbenější kanály a Catriona nahrála zajímavé video o akci Owlcrate. Více infa ve videu.

Kromě Hrdiny věků jsem tento týden stihla dočíst i šestý díl Kate Daniels, který byl taaaaaaak boží. Jako opravdu. Recenzi už dokonce najdete i na blogu. No a jelikož pořád jedu na vlně Sandersonových knih, dočetla jsem, v pořadí už pátou knihu, Tři tváře. A pokračovat budu s Elantris.

Zmínila jsem tu seriál Outlander. Sledujete? Četli jste? Tato historicko - romanticko - dramatická série šmrncnutá nadpřirozenem je opravdu úžasná a na druhou polovinu první série jsem se těšila jak na Ježíška. Půl roku čekání fakt není nic lehkého.


Seriálů ale není konec, protože zítra, ano ZÍTRA, začne nová řada Game of Thrones. Juch juch juchuuuu. Roční čekání je překvapivě ještě větší opruz než to půlroční.


A nakonec ještě nějaké knižní novinky, které mě osobně hodně zaujaly. Nakladatelství CooBoo vydalo už Destrukční deník a Tohle není kniha. V budoucnosti vyjde další "díl" zvaný Mess. Yoli zase oznámilo vydání knih Unwind a Speak. Na Speak se opravdu moc těším, protože filmové zpracování s Kristen Stewart je skvělé. Navíc se jedná o docela kontroverzní téma (především pro USA), ale myslím, že o takových věcech by se nemělo mlčet. A nakonec...Host vydal už dlouho očekávanou knihu Ostrov lhářů a víte co? Já si pro ni zítra jdu. Muhaha. A jaký byl váš týden?

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Skvělá rubrika ještě nevím jestli se přidám, protože netuším co bych do této rubriky dala. Ale hodně se mi to líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad! Už se moc těším na další příspěvky! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad, pokud tedy můžu, ráda se přidám s zkusím sepsat vlastní článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nuž, už pred pár dňami som premýšľal, že začnem ten Mistborn čítať...ale potom som si spomenul na moju currently reading poličku na GR a chuť ma prešla :D

    a na Perfect state som zvedaví, ale najskôr dokončím Mitosis a potom niekedy. I keď sa s tým budem asi trápiť viac. No uvidím. Ešte potrebujem cvičiť angličtinu.

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá na výbornou rubriku! Přemýšlím, že se nechám inspirovat a začnu s něčím podobným :)

    OdpovědětVymazat