Recenze: Indigové kouzlo

října 14, 2013

Český název: Indigové kouzlo
Originální název: The Indigo Spell
Autor: Richelle Mead
Série:  Pokrevní pouta 3
Počet stran: 328
Nakladatelství: Domino

Anotace: Povinnost je jedna věc. A láska druhá. Co když ale jdou proti sobě?
Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs.
Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zaobírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit?
Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží veliké tajemství indigového kouzla. A možná má i informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali...

---

Sydney byla vždycky ten typ člověka, který zásadně dodržuje všechna pravidla a nenechává se ovlivňovat pocity. Od události, kdy pomáhala upírům s jejich záležitostmi, se její pohled na svět změnil. Její poslední úkol, chránit královninu sestru Jill, ji dává pěkně zabrat. Snaží se nejen najít Marcuse Finche, bývalého alchymistu, ale nemůže z hlavy dostat to, že se jí Adrian vyznal. Jako správný alchymista Sydney ví, že vztah člověka a moroje je prakticky nereálný. Proto Adriana jednoznačně odmítá a snaží se jejich vztah udržet na přátelské vlně. Adrian je ale tvrdohlavý a rozhodne se svoji lásku nechat v pozadí a být Sydney vždycky po ruce.

Sydney a Adrian začnou spolu řešit bývalého alchymistu, který dokázal najít způsob, jak se vymanit z pouta alchymistů. Není to ale podstatný důvod, proč ho Sydney chce najít. Začíná totiž tušit, že celý svět alchymistů skrývá jedno veliké tajemství. Nebo by se to dalo označit za spiknutí? Na to musí Sydney co nejdříve přijít, ale pořád ji na paty šlape jiné nebezpečí. Například sestra její učitelky, která pomocí svých čarodějných schopností okrádá dívky o jejich mládí.

Indigové kouzlo se tentokrát nese hodně v romantickém duchu. Poprvé si můžeme pořádně užít Adriana, který naplno vyjeví své city k Sydney. Ona se sice tváří, že je jen kamarádka, ale neustále musí narážet a připomínat jejich polibek. Proto jsou tyhle scény hodně povedené a taky vtipné. Adrian totiž nahazuje jednu hlášku za druhou a kolikrát jsem se přistihla, že chci víc. Kdyby byla celá kniha jen o hašteření se Sydney s Adrianem, asi by mi to nevadilo.

Ostatní zápletky už nebyli tak zajímavé. Záležitost Marcuse Finche mě přišla podivná, taková nedotažená a jediné čeho se Marcus snaží se svou skupinou dosáhnout, je zbavit se tetování lilie. Jinak ale že by se výrazně projevovali proti alchymistům, to ne. Sydney je svým tichým protestem více průbojnější. To už záležitost s čarodějnicí byla o něco lepší. Možná to bylo i díky tomu, že Sydney hodně pomáhal Adrian a tím vznikali ty zmíněné vtipné scény.

Celá kniha se čte opravdu dobře. Jediné co jsem asi postrádala, byla nějaká akce nebo dramatická vsuvka. Indigové kouzlo tak vyznělo jako jakási pauza nebo oddech před tím, co bude. I tak není nouze o vtipné a zajímavé části. Přijde mi, že se Richelle Mead každou knihou jen zlepšuje. Její knihy mě baví víc a víc a jsou opravdu propracované. Hlavní hrdinové baví a vyvíjí se. V tomto případě je to hlavně Sydney, která projde opravdu výraznou změnou, ale k lepšímu. A tentokrát můžu přiznat, že takový konec, jaký nás v Indigovém kouzlu čekal, jsem opravdu netušila.

Další díly série Pokrevní pouta můžete zakoupit na stránkách www.arara.cz

You Might Also Like

2 komentářů

  1. miluju jeji knihy dycky me vtahnout do deje a nemuzu se od ni odtrhnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, baví mě to a tento díl byl opravdu hodně dobrý :) jsem zvědavá na pokračování

      Vymazat