RC Review: Sladká jak krev

dubna 19, 2013

Český název: Sladká jak krev
Autor: Petra Neomillnerová
Série: Tina Salo 1
Počet stran: 232
Nakladatelství: Brokilon


Anotace: "Praha je přívětivé město, pro "našince" určitě, a upírka Tina Salo to oceňuje. Když se na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby mohl klidný upíří život v matce měst pokračovat."

---

Seznamte se s Tinou Salo, žije v Praze a má slabost pro krev. Není to ale normální upírka. Když mělo dojít k její "první" smrti, tak nezemřela a díky tomu může chodit na denním světle. Svého stvořitele nikdy nepoznala, ale často k ní promlouvá v nočních můrách.


V Praze začne docházet k řadám podivným umrtím a vzniku nových upírů a tak Tinin ochránce Timotej povolá z Německa upíra Kaye, kterého nastěhuje k Tině. Ze začátku si dosti lezou na nervy, ale nezbývá jim nic jiného, než spojit síly a najít ty, kteří se snaží vybudovat novou armádu upírů.

Kniha Sladká jako krev mě překvapila a dosti mile. Nečekala jsem, že od české autorky dostanu zajímavý a propracovaný příběh, který mě donutí u knihy sedět a číst a číst. Pojetí příběhu i prostředí mě dosti připomínalo svět z knížek o Anitě Blake. Anitu Blake jsem četla a baví mě, takže mě knihy z podobného prostředí zajímají.

Nejvíc mě na knize zaujala hlavní postava Tina. Prostě upírka se vším všudy, která se s ničím nepáře. Má za sebou už několik set let, ale svým chováním skvěle zapadá do současné doby. Velkou záhadou je její stvořitel, protože díky němu, může chodit na denní světlo a taky začíná pociťovat touhu po upíří krvi. Další zajímavou postavou byl německý upír Kay, kterého povolal Timotej na pomoc. Má pověst věhlasného a krutého zabijáka, který svou "matku" Gothel poslouchá na slovo.

Petra Neomillnerová napsala hodně podařenou knížku. Hodně si hraje se slovy a nevadí ji užívání vulgarismů. O to víc pak byla kniha syrová. Stejně tak najdete v knize hojně narážky na sex, násilí a další zvrhlosti. Jen bych trochu ubrala na postavách. Ke konci knihy jich už bylo hodně a člověk se chvílemi nemusí orientovat. Ale jinak hodnotím knihu velmi pozitivně a těším se na další díl.

Děkuji nakladatelství Brokilon za poskytnutí recenzního e-booku.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Tuhle sérii miluju! Tina a Kay jsou prostě..no..musím to komentovat? kdo to četl ví..Naprosto super série

    OdpovědětVymazat