RC Review: Doušek věčnosti

dubna 28, 2013

Český název: Doušek věčnosti
Autor: Petra Neomillnerová
Série: Tina Salo 2
Počet stran: 241
Nakladatelství: Brokilon




Anotace: Tina Salo má problémů nad hlavu. Motorkáři, mezi něž patří skupinka vlkodlaků, umírají při bouračkách jako na běžícím pásu. Gothel zuří, protože chce zpátky svého syna Kaye, a je přesvědčená, že jí ho chce Tina ukrást. A co je ze všeho nejhorší, Tinin otec Dyre už není jen nepříjemnou součástí nočních můr, ale velice reálnou hrozbou ohrožující upírstvo v celé Evropě...

---

Tina Salo je zpět a zase toho má spoustu na práci. Dostane se ji do ruky případ skupiny motorkářů, kde kromě lidí najde i několik vlkodlaků. Právě vlkodlaci Tinu kontaktovali, protože v jejich skupině dochází k mnoha úmrtí. Umírají nejen lidé, ale i vlkodlaci. A vypadá to čím dál podivněji.

Kromě problému vlkodlaků musí ale Tina čelit svému otci Dyremu, který ohrožuje nejen její blízké, ale prakticky všechny upíry z Evropy. Tinu problémy s otcem hodně vyčerpávají. Snaží se ji přemluvit ke spolupráci, oddanosti a využívá k tomu i upíra Kayho. Ten má co dělat se svou matkou Gothel, která by ho chtěla mít zpátky doma v Berlíně, ale on se zatím nemá k tomu, vrátit se.

Druhý díl Doušek věčnosti plně navazuje na předchozí. Děj se odvíjí celkem rychle a akce se střídají jak na běžícím pásu. Tina nemá prakticky kdy vydechnout a už se hrne další pohroma. Nejvíc ji dává zabrat Dyre, který ji nedá za nic pokoj, dokud mu nepřislíbí účast na jeho velkém plánu.

Stejně jako v prvním díle autorka představila surový a realistický svět, který podala s osobitým a lehkým stylem. Máme tu zase mix všeho možného od dobrodružnosti, brutality, drsného sexu, vulgarit a vášně. Kniha se čte lehce, je plná tajemství a neodtrhnete se od ní.


Příštích dvacet minut strávím tím, že pod uraženého Kaye cpu gumovou plenu a za Darkovy asistence mu omývám rány krví. Hojení nejde tak rychle jako obvykle, ale už se tvoří nová tkáň. Nechtěl ho zabít, připustím si v duchu.

Děkuji nakladatelství Brokilon za poskytnutí recenzního e-booku.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Trošku složitý na mě :D takový moc fantasy, ale nevypadá to špatně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dosti mě to připomíná serii o Anitě Blake..a na českou autorku docela vydařený :)

      Vymazat