Recenze: Zlatá lilie

března 22, 2013

Český název: Zlatá lilie
Originální název: The Golden Lily
Autor: Richelle Mead
Série: Pokrevní pouta 2
Počet stran: 300
Nakladatelství: Domino

Anotace: Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku.

Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak?

Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?

---

Zlatá lilie pokračuje tam, kde Pokrevní pouta skončila. Sydney pokračuje ve svém úkolu chránit Jill Dragomirovou. Hojně ji při tom pomáhají Eddie a také i Adrian. Zatím se sice žádné další nebezpečí neobjevuje, ale i tak má Sydney plné ruce práce. Jill se totiž vzhlédla v modelingu a jedna módní návrhářka začne Sydney přemlouvat, aby Jill nechala předvádět. A aby toho nebylo málo, objeví se na scéně i někdo, kdo má o Sydney nemalý zájem.

V knize se taky objevují Soňa a Dimitrij. Adrian z toho není moc nadšený, protože se pořád ještě vzpamatovává ze své nešťastné lásky k Rose. Dimitrij a Soňa mají ale za úkol zjistit okolnosti ohledně přeměny strigoje zpátky na moroje. Soňa by ráda nechala testovat Sydneinu krev, protože má na strigoje zvláštní účinky, ale Sydney se brání a nechce se do výzkumu jakkoliv zapojit.

Adrian v tomhle dílu projde výraznou změnou, už není tak ufňukaný a neopíjí se do němoty. Snaží se pomoci při výzkumu a hlavně taky pomoci Sydney. Když je se Sydney, stává se z něj úplně jiný člověk a jejich vztah je úplně něco jiného, než byl vztah Rose a Dimitrije. Tihle dva vás budou bavit, hlavně taky to, jak je Sydney co se týče mezilidských a milostných vztahů nevyspělá a neví kolikrát, jak se má zachovat a co dělat.

Druhý díl série Pokrevní pouta je oproti prvnímu dílu v něčem jiný. Není tam žádná  hlavní linie, ale spíše se tam prolíná několik událostí dohromady. Děj ale plyne rychleji a není tak zpomalený jak u prvního dílu. Bavil mě a přečetla jsem ho v poměrně krátké době, takže se už těším až u nás vyjde v překladu díl třetí, který nese název The indigo spell. The indigo spell vyšel v originále v únoru letošního roku.


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Jsem ráda, že se ti kniha líbila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, knížka byla fakt suprová, zatím mě bavila nejvíce a jsem zvědavá na pokračování, doufám, že brzo u nás vyjde :))

      Vymazat
    2. taky doufám, že u nás vyjde co nejdřív! :) Fakt jsem teď zvědavá, jak se to bude vyvíjet po tom konci. :)

      Vymazat