Skandar a zloděj jednorožců

dubna 19, 2022

Skandar a zloděj jednorožců.

Nová fantasy série, která se možná stane jakýmsi nástupcem Harryho Pottera, Eragona nebo třeba Percyho Jacksona. V hlavní roli tu máme chlapce, který se touží stát jezdcem jednorožců. A jak to v těchto knihách o vyvolených bývá, nebude to jednoduchá cesta.

Kniha oficiálně vychází 28. dubna a to nejen v Čechách, ale i po celém světě. Plánují se čtyři pokračování a padlo i pár slov o filmovém zpracování. Dost hustý na to, že kniha ještě nespatřila světlo světa a na své čtenáře teprve čeká.

Mám za sebou první třetinu knihy - je svižná, čte se víceméně sama, má zajímavě pojatou představu, jak vypadají jednorožci, a tím to nejzajímavější zatím (bohužel) končí. Osobně mi přijde, že je příběh vyprávěný až moc z rychlíku. Sice se kniha odehrává v našem světě, máme tu ale ostrov, kde žijí jednorožci, a s tím souvisí další a další věci, které by potřebovali více a do hloubky vysvětlit. (Což třeba do konce knihy bude, jsem teprve ve třetině.)

Samotný Skandar je pak samostatná kapitola a já čekám, kdy si k němu vytvořím nějaký vztah, což bych k hlavnímu hrdinovi určitě měla a rozhodně chci. Zároveň mám určitou malou teorii, jak by to mohlo být se záporným prvkem knihy. Takže i přes ty mínusy a malou škálu originality mě opravdu zajímá, jak to skončí. 😊

Skandar a zloděj jednorožců vychází za pár dnů, chystáte se knihu taky číst?

You Might Also Like

0 komentářů