Ve zkratce: Hilda a pidilidi

prosince 14, 2018


Hildu je asi už blbé představovat, ale pokud ji neznáte (což doufám, že znáte), tak Hilda je modrovlasá holčička, která společně s Větvíkem a dalšími bytostmi prožívá nejrůznější dobrodružství, potkává pidilidi, trolly nebo létá na hafíkách.

Hilda vyšla původně jako komiks, pak dostala seriál na Netflixu a teď její skopičiny vychází v klasické knižní podobě. Hilda a pidilidi tak není nic nového, ale pokud jste si tu malou, ale chytrou a občas pěkně umanutou holčičku oblíbili, budete rádi za každý nový formát. Příběh tedy znáte z komiksu, ale v té knižní podobě dostává mnohem více prostoru. Své kouzlo Hilda vůbec neztrácí, právě naopak. Kniha je vtipná, plná akce, čte se hodně rychle a je doplněna známými ilustracemi. Třeba hafíky přes celou stranu.

Komiksovou i knižní Hildu vám budu hojně doporučovat a rozhodně je to můj nejoblíbenější komiks z produkce Paseky. Je to sice příběh pro menší čtenáře, ale má své určité kouzlo, které dokáže zaujmout i dospělé. Je totiž opravdu lehké zapomenout na realitu a nechat se unášet vzduchem s hafíky a bojovat o svůj domov s Větvíkem. Hilda totiž není jen roztomilá, je to i velká bojovnice se smyslem pro spravedlnost a nikdy neváhá podat jiným pomocnou ruku. A pokud vás zajímá, co je Větvík za zvířátko, tak to se právě v této knize dozvíte.

Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

2 komentářů