Klub rváčů 2 | Chuck Palahniuk

listopadu 28, 2016


První pravidlo klubu rváčů je nemluvit o klubu rváčů. Tato věta nebo také úryvek z knihy je pro mnohé čtenáře kultovní záležitostí. Ztělesňuje v sobě kontroverzi, vzpouru, syrovost, kritiku současné společnosti, ztracenost nebo potřebu člověk obklopovat se hmotnými a nepotřebnými věcmi. Kniha Klub rváčů od amerického spisovatele Chucka Palahniuka vyšla v roce 1996 a rozhodně patří mezi ty literární díla, která výrazně ovlivnila spoustu čtenářů po celém světě.

V následujících dvaceti letech se tato kniha dočkala vynikajícího filmového zpracování, z Chucka Palahniuka se stal světoznámý a uznávaný spisovatel a po světě je možné dodnes narazit na nejrůznější varianty klubu rváčů. Kniha a především její (anti)hrdinové se stali ve filmovém i literárním světě téměř bohy a jejich fanoušci si nechávají známé hlášky dokonce i tetovat. Po dvaceti letech se Palahniuk vrací ke svému debutovému románu a přináší nám pokračování v jiné podobě, než jsme u něj zvyklí. V komiksu.

Celou recenzi najdete na webu fantasya.cz

Český název: Klub rváčů 2 | Originální název: Fight Club 2 | Autor: Chuck Palahniuk Počet stran: 280 | Nakladatelství: Crew
Hodnocení: 5/5

 
 
 
 

You Might Also Like

0 komentářů