Stojí za pozornost | Ódinovo dítě

dubna 11, 2016

Ojedinělý příběh se skandinávskými kořeny. 
Komplexní svět plný hlubokých myšlenek a věrohodných postav.
Úvodní díl nové fantasy trilogie.
A hlavní hrdinka, která je společenský vyvrženec, bezocasá zrůda z jiného světa.


Nakladatelství Host si pro nás připravuje další lahůdku a to doslova. Stačí se jen podívat na obálku knihy. Je mrazivá, až znepokující, ale přesto poutavá. Donutí vás sednout a přečíst si anotaci. Jste totiž zvědaví, co se za tou obálkou skrývá. Ódinovo dítě je první díl chystané fantasy trilogie Havraní kruhy z pera uznávané norské autorky Siri Pettersenové. A vypráví příběh patnáctileté Hirky, která se ke své smůle narodila jako člověk.

Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus.
Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…
Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.
Kniha Ódinovo dítě vyjde už tento měsíc a sama autorka Siri Pettersenová se objeví na letošním Světu knih v Praze v pátek 13. května. Takže máte příležitost autorku vidět společně s dalšími hosty tohoto ročníku, který je zaměřený na severskou literaturu.

Více informací o autorce, jejích knihách, rozhovory nebo ocenění najdete na jejich webových stránkách - zde. A také sledujte stránky nakladatelství Host, ať víte, kdy si máte knihu objednat. Protože tuhle knihu si chcete přečíst.

"V první řadě chci říct, že to, čeho norská debutantka Siri Pettersenová dosáhla v prvním díle trilogie Havraní kruhy, je budoucí klasika. Zřídka bývám tak ohromen, jako jsem byl jejím vyprávěcím drivem, konstrukčními schopnostmi a vizuálními kvalitami..."
 - Dagens Nyheter



You Might Also Like

1 komentářů

  1. To vážně vypadá hodně zajíma vě, díky za upozornění na knihu :)

    OdpovědětVymazat