Vánoční knižní hop

prosince 16, 2015


Rozhodla jsem se letos na poslední chvíli zapojit do Vánočního knižního Hopu, a tak je to tu. Spojilo se dohromady 15 blogů a každý si pro vás připravil soutěž. Takže vám nezbývá nic jiného, než si každý blog pěkně odhopkat a mít trochu štěstí. Tady jsou moje pravidla a ukázky dvou knih, které můžete vyhrát:


  • soutěž potrvá od 16.12. 2015 do 22.12. 2015
  • zapojit se může kdokoliv z České republiky
  • vstupem do soutěže je odpověď na jednu otázku + kontaktní email - své odpovědi pište dolů do komentářů
  • jména dvou výherců zveřejním do 28.12. 2015

A MOJE OTÁZKA
V poslední době jsem zjistila, že mě baví psát různé tématické články, ne jen recenze. Nemám ale pokaždé dobré téma. Otázka nebo spíš úkol tedy zní: Vymysli mi libovolné (samozřejmě knižní) téma, o kterém bych měla napsat článek. (Příkladem je třeba můj poslední tématický článek o tom, zda je dobré mít vlastní knihovnu nebo chodit do knihovny - mrkněte zde nebo stačí kliknout na štítky s názvem knihomolství). Svoje témata mi pište do komentářů a nezapomeňte připojit svůj email.


You Might Also Like

29 komentářů

  1. Nejzásadnější věc, která tě díky čtení ovlivnila... Anebo nějaký článek o tobě jako o typickém knihomolovi, ve kterém se můžeme najít i my. Tj. takový ty střelený věci, který kvůli/během čtení děláš.
    moncik.11@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Clanek, jestli je pro knihu opravdu dulezity obal. Prodavaly by se knihy jen s nazvem a jmenem autora. manson-ka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou jsem psala menší článek o tom, jak působí knihomolové na druhé... určitě to znáš, poznámky tipu...„už zase čte“... „proč nechodíš do knihovny a pořád nakupuješ další knihy“. Tak bych uvítala článek o něčem takovém :)

    funny75@seznam.cz

    Přeji krásné vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Napiš o tom, proč čteš. Jak tě to obohacuje a co ti to dává. Co to pro tebe všechno znamená?
    verypo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. mě by zajímalo, jestli se ti stává, že některé knihy ostatní(blogeři, kamarádi) milují a ty je ne.Mě se to stává často a raději pak horké vychvalované knížky, i nějaké staré, nečtu.:-) Tvůj blog čtu moc ráda, jen nekomentuji, já vím jsme hrozná. Budu se těšit na tématický článek, ty já mám opravdu ráda§

    OdpovědětVymazat
  6. Nejsem dvakrát kreativní a jsem schopná navrhnout článek, který by v konečném nikdo nečetl. No, i když ty máš vlastně i takové čtenáře, kteří čtou úplně všechny čánky. Tak třeba něco o ostatních knihomolech, které jsi díky svému blogu poznala. Trochu je představit, třeba nějaké zajímavosti, společné příhody...
    marie.hoangova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tématické články mám rozhodně v oblibě, obzvlášť pokud se týkají knih. Jednou jsem vydala článek s názvem: Knihy, pro které jsem ronila slzy. Docela by mě zajímalo, jaké knihy rozplakaly třeba tebe :)

    majda.fiedlerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Co třeba udělat článek na téma: 1.Severská krimi - je to teď takový trend, ale člověk se v tom už trochu ztrácí...tak třeba přehled autorů, jejich děl a recenze...
    2. Nějaké "citovky" - knihy, které Tě rozesmály; rozplakaly; přiměly k zamyšlení nebo naprosto nudily
    kuliskova.d@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mě by přišlo zajímavé napsat o pocitech, které v nás, v tobě, knihy vyvolávají. Jsem zvědavá jestli jsem jediná, kdo je schopen probrečet posledních 30 stran, nekontrolovaně se u čtení smát nebo mít potřebu nahlas komentovat, co debilního právě postava udělala. :)

    balokoc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Knihy v překladu a v originálu, je rozdíl?
    barbora.langerova98@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Půjčování knížek z knihovny x kupování, názor na půjčování koupených knížek ostatním lidem.
    eliska-krizova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Neni čtení knih ztrátou casu? Proc lide malo čtou?
    Ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Má dneska smysl číst klasiku?
    h.madlenka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Co si ostatní o mě myslí, když řeknu, že mě hodně baví číst?
    markettt17@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Já čtu, protože cejtim naději, že někdy někdo věděl to, co potřebuju vědět já, a napsal to do knihy. Třeba jednou větou nebo odstavcem, to je jedno.
    Zajímala by mě Tvoje jedna kniha, která něco změnila, kterou bys předčítala vlastním dětem a sbalila si na pustej ostrov. Prostě knihu s velkým K.Snad chápeš, co mám na mysli.:)
    darilkova.natalie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky, me napadl clanek treba na to jak se ty ztotoznujes s knihami a nalakat ostatni aby zacli cist. Proc je dobre cist. Konkretne
    nalakat ostatni aby nebyli jen u pocitacu ale cetli. A neco poutaveho co zaujme a vnukne myslenku treba kdyby jsi se ocitla v nejakem svete jak bys reagovala misto hlavni hrdinky. Dat tam kousek sebe. Krasne Vanoce ti preji.
    Email: novakovaterka22@aeznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Podle mě bys měla napsat článek o půjčování knih ostatním :) A o tom péče o knihy a tak podobně :) Prostě to, co všichni dobře známe : Půjčovat knihu kamarádům, nebo nepůjčovat? Jaká jsou rizika?
    Email: BejvlovaBara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Mě by třeba zajímalo, jak se dají najít "skryté poklady literatury", když třeba někoho nelákají mainstreamové tituly a knížky, kolem kterých je jen velké halo a ve výsledku žádná sláva. Nebo třeba udělat průzkum :D co čtou kluci v našem věku, třeba u tebe na škole ...
    mis.q@seznam.cz, Mišalína

    OdpovědětVymazat
  20. Jak začalo tvoje čtení, jakože třeba co jsi četla, jestli ti rodiče četli nebo jestli jsi čtení neměla ráda (jako já když jsem byla malá :D ) a tak. :)
    verzapadlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Jak se díváš na audioknihy vs. tištěné knihy? Čtení překladů vs. originálu? Knihy, které v tobě vyvolávají touhu cestovat a kam?
    psyxx@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Zkus napsat třeba o tom, jaké knihy máš ráda i ve filmové podobě nebo různé články o tvých knižních zvycích. Moc ráda bych si také přečetla článek o tom, jak ses dostale ke čtení, cos četla jako malá a tak dál.

    dreamer-scribbler@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Mně by třeba zajímal článek ohledně jezení u knih :D Ani nevím proč :'D
    deny137@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *mě!!! Sakra, vůbec nevím, jak se tam to n dostalo TwT

      Vymazat
  24. Ahoj,
    mě osobně by třeba zaujal docela článek na pár tipů proč by lidé, kteří nečtou, měli číst. Zkusit se nad tím zamyslet, případnědo článku zapracovat i to, co přivedlo ke čtení tebe, co tebe na něm baví...
    1v8na@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Zdravím,
    abych pravdu řekla, s vymýšlením nějakých originálních článků mám problém, tudíž si nejsem jistá, jestli dokáži spolehlivě napsat něco, opravdu bombózního. Nicméně určitě bych si ráda přečetla třeba o tom, jaké byly tvoje knižní začátky. Nebo třeba jaký máš vztah ke knihám v angličtině a jestli jsi třeba někdy potřebovala další díl natolik, že sis jej musela přečíst v originále :). Také mě napadlo, že by třeba nemuselo být špatné nějaké shrnutí celého roku 2015, kolik jsi třeba celkově přečetla knih, stránek, apod. jakoby takové statistiky :) Ale jedná se jen o nějaký nápad ;)...
    renaiti@seznam.cz
    Přeji hezké prožití svátků!
    Renaiti

    OdpovědětVymazat
  26. Tvé čtenářské zlozvyky, Nejlepší knihy, které jsi kdy četla, Nejhorší knihy, které jsi kdy četla, Čtenářské rituály :)

    ivcca.k@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Líbil by se mi článek o knihách, které tě zaujaly v originále nebo v angličtině a u nás zatím nevyšly. Takové to zhodnocení, jestli by u nás měly šanci, komu by zapadly do edičáku, komu by se mohly líbit, proč ti padly do oka a podobně :)
    marketa.kubalova(zavinac)gmail.com :)

    OdpovědětVymazat
  28. Názor na povinnou četbu? Srovnat překlady knih (u starších knih, často více vydání a jiní překladatelé). Zkouším číst poezii? Vyhraje čtečka nad papírovou knihou?

    andasokolova@gmail.com

    OdpovědětVymazat