Knihomolův týden #2

dubna 19, 2015

Je tu konec týdne a já vám opět ukáži, co mě zaujalo za posledních sedm dní... V pondělí konečně začala nová řada Game of Thrones. Bohužel, nebo taky naneštěstí, se na internetu objevili první čtyři epizody a já jsem prostě nemohla odolat. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří si radši počkají, tak se máte na co těšit.

Tento týden by se dal označit jako Hostovský. Přečetla jsem totiž 3 knihy od tohoto nakladatelství. Pána ohně, Ostrov Lhářů a Plavce. Na Ostrov lhářů už najdete recenzi na blogu. A u Hostu ještě chvíli zůstanu. Mám už totiž pár let naplánovaný, že si přečtu trilogii Milénium. A myslím, že teď nadešel ten pravý čas. V létě - 27. srpna totiž vyjde volné pokračování Dívka v pavoučí síti.

Díky Neoluxoru jsem také zjistila, že v červnu vyjde kniha Pan Blahoš. Jedná se sice o dětskou knihu, ale napsal ji Tolkien! Takže se kniha okamžitě dostala na můj seznam knih, které si musím letos přečíst.

Další zajímavostí je, že se možná dočkáme i zfilmované Temné věže. Jedná se o fantasy sérii od pana Stephena Kinga. Četla jsem zatím jen první díl a to kdysi dávno a ráda bych tuhle sérii přečetla celou. Četl jste někdo Temnou věž?

A teď něco z youtube světa: V Americe nedávno probíhal Yallwest, což je jakési setkání spisovatelů, knihomolů, youtuberů apod. No a u Polandbanany se můžete podívat, jaké to bylo. A jen tiše závidět.


Víte, že za týden pořádám 24hodinový knižní maraton? A nejsem sama. Den předtím, 25. dubna, se bude konat tradiční Dewey's 24 Hour Read-a-thon, takže pokud máte volno i v sobotu, tak se můžete klidně zapojit. 



Další video, které vám ukážu, mi pěkně pocuchalo nervy. Možná to o mě víte, možná ne, ale miluju Star Wars. Díky mojí mamince jsem na těchto filmech vyrostla a do dnes to jsou moje nejoblíbenější. Občas si proto přečtu i nějakou knihu z tohoto světa, ale filmům se nic nevyrovná. Ve čtvrtek probíhal tzv. Star Wars Celebration a na youtube jste mohli online sledovat vystoupení režiséra J J Abramse, který na konci roku uvede sedmý film Star Wars. Kromě něj tam vystoupili noví herci, ale i ti staří. A v samotném závěru pak zveřejnili nový teaser. Dvouminutový teaser, který mě doslova odrovnal. Od té doby jsem ho viděla už asi 20x a pořád mám co dělat, abych to vydýchala a neměla slzy v očích, když ho vidím. Pokud milujete Star Wars, tak se nebudete ničemu divit.


Poslední video je pak hrozně vtipné. Když si totiž odmyslíte obličej herce Matthewa Mcconaugheyo a přidáte si ten můj, tak takhle asi nějak jsem vypadala, když jsem poprvé viděla ten teaser. :D


A teď se zase vrátím ke knihám. V týdnu mi přibilo pár nových kousků. Neodolala jsem a koupila si další díl Mistborna. Měla jsem do Dobrovského kupon na 25% slevu, tak proč to nevyužít. Navíc jsem konečně zavítala i do nějakého antikvariátu. Shodou náhod jsem tam objevila knihu od Wellse - Válku světů a Neviditelného. Tyto dvě povídky jsem četla pár let zpátky a moc se mi líbili. Takže teď je mám pěkně doma. Největším překvapením pro mě byl ale dárek od jednoho úžasného človíčka. Na knihu Jen jeden rok jsem se moc těšila a teď si ji mohu přečíst.



A nakonec něco z blogového světa... Četli jste knihu Aristotle and Dante discover the secrets of the universe? O této knize se v youtube sféře mluvilo hodně a kniha by měla vyjít i v českém překladu. Zaujala mě proto i recenze, kterou zveřejnila Freckles.

A teď velké hurááá. Tiw z blog O čtení se vrací k blogování. Jsem za to opravdu ráda. Její články a fotky mě vždycky bavily. A když zmiňuju fotky, mrkněte se na poslední Five Things u Verunky. Na její fotky bych se dokázala dívat celý den. 

Pro tento týden je to tedy asi všechno. Není toho moc, ale něco tu je. A jaký byl váš týden? Co zajímavého jste četli nebo co vás něčím zaujalo?

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tak Pan Blahoš mě dostal - asi by mě nemělo překvapovat, že Tolkien nepsal jen o Středozemi, ale překvapilo mě to :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na zfilmování Temné věže se strašně moc těším:))! Jsem zvědavá, jak to pojmou:))
    Krásný článek!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ostrov lhářů a Jen jeden rok bych si chtěla přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si zatím řekla, že budu GoT sledovat klasicky po epizodě, zatím se držím, tak uvidím :D
    S Miléniem to mám podobně, chystám se na něj dlouho a jelikož bude vycházet díl čtvrtý, opravdu to vypadá jako nejlepší čas :) Na Ostrov lhářů se těším moc, hrozně mě všechny (ne)recenze lákají :)
    Super postřehy a tipy, na SW se s přítelem už taky moc těšíme :)

    OdpovědětVymazat
  5. Temnou věž jsem četla a o zfilmování se mluví už od pradávna. A já tak nějak doufám, že u řečí taky jenom zůstane, Temná věž je pro mě jedna z těch věcí, který by měly zůstat čistě v knižní podobě :)

    OdpovědětVymazat