(Ne)Recenze: 101 Mandal pro krásný den

ledna 18, 2015

Český název: 101 Mandal pro krásný den
Autor: Tereza Pecáková
Počet stran: 112
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: Art
Goodreads | CBDB


××××××××××××××××××××××××××××

Psát recenzi na "omalovánky"? Proč ne. A ona to ani pořádná recenze nebude, proto mám v nadpisu to (ne). 101 mandal pro krásný den je jeden z výtvarných projektů nakladatelství CooBoo. Jedná se o jednoduchou knížečku, kde najdete minimum textu. Jednotlivé stránky jsou totiž zaplněny mandaly. Mandaly jsou něco jako magické kruhy, díky nimž můžete svůj život posunout k hranici harmonie. 

Každý den, nebo prostě v době, kdy nemáte co dělat, můžete vybarvit jednu, ale i více mandal. Jak bude daný kruh vypadat, je jen na vás, na vaší fantazii. Mandaly vás mohou pobavit, zbavit vás stresu nebo dodat vám potřebnou energii. Při kreslení totiž můžete úplně vypnout a relaxovat. Užívat si to. A vůbec nevadí, jestli jste zdatní v kreslení nebo ne. Mandaly jsou předkreslené, na každém z nás je jen barevně vyladit. Díky tomu pak mohou vzniknout opravdu krásné obrázky.

Výhodou této knížečky je i to, že si jakoukoliv mandalu můžete lehce "vytrhout" a klidně ji někomu darovat nebo si ji vystavit. Kniha je to opravdu neobvyklá, je s ní ale zábava a rozvíjíte s ní i svou fantazii. Když se pak sejdou dvě tyhle knížečky, je zajímavé pozorovat, jaké daný jedinec použil barvy a jejich kombinaci. Takže pokud vás tento článek něčím zaujal, stačí koupit pastelky a Mandaly a vzhůru do kreslení.

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Krásné! :) O knížce sama už dlouho uvažuju. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, máš to moc hezké, o koupi této knížky také přemýšlím, protože mě omalovánky bavily už od dětství, teď bych se k tomu ráda vrátila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu, nebo spíš omalovánky mám taky doma napůl s mamkou a rádi si v tom kreslíme. Mám víc jak půlku už vybarvenou a hrozně nás to baví. Tvoje výtvory jsou taky povedené, stejně jako (ne)recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, máš to krásné :) docela po ní pokukuju, ale mám rozdělaný Wreck, takže ve volných chvílích dělám ten :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já pořád přemýšlím, jestli do takových kreativních knížek jít. Buď Wreck this Journal nebo Mandaly. Mě by to i bavilo, ale já bych pak nedělala asi nic jiného. ^^ :D A nebo se pak na to vykašlala úplně. :D :)
    Chameleona máš moc hezkého!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek. Knížka se mi líbí, ale když jsem se od léta nedostala k tomu, abych si vybarvila dvě vytisklé mandaly, tuším, že ta kniha nebude pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na mandaly se určitě nechám nalákat, jsou překrásné... Jednu jsme dělali na táboře z přírodních materiálů, ale tohle je přece jen něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  8. O této knížce jsem vůbec nevěděla, ale hrozně mě nalákala, vidím to tak, že si ji budu muset koupit :)

    OdpovědětVymazat