Recenze: The Assassin and the Princess and The Assassin and the Captain

března 23, 2014

Originální název: The Assassin and the Princess
Autor: Sarah J. Maas
Série: Throne of Glass 1,1
Počet stran: 12
Nakladatelství: Bloomsbury
Goodreads

The Assassin and the Princess je krátký příběh pojednávající o jednom odpoledni, kdy nově zvolený králův šampion Celaena vezme princeznu Nehemii na nákup šatů. Obě dvě chtějí na okamžik  zapomenout na svůj úděl a chovat se jako normální lidé. Bohužel i tady je pronásledují střípky minulosti a o to více se pak utvrzuje vztah mezi vražedkyní a princeznou. Vzájemně v sobě našli spřízněnou duši, které můžou říci o svých pocitech a myšlenkách. A díky tomu nacházejí jakýsi únik od reality.

Tenhle příběh je dějově zasažen krátce po ukončení první knihy a je malým zpestřením celkového universa. Ukazuje, že se vztah Celaeny a Nehemie posunul mnohem dál a myslím, že to bude mít i výrazný vliv na budoucí události.


Originální název: The Assassin and the Captain
Autor: Sarah J. Maas
Série: Throne of Glass 1,2
Počet stran: 4
Nakladatelství: Bloomsbury
Goodreads

Nevím jak nazvat The Assassin and the Captain, protože má opravdu je čtyři stránky a nedá se to ani označit za novelu. V tomto krátkém cosi se Celaena potká s kapitánem Chaolem poté, co vykoná jeden ze svých prvních úkolů pro krále. Jelikož ale dorazila se zpožděním, bude muset nejspíš očekávat potrestání. Krátká rozprava s kapitánem ji na chvíli vrátí do chvíle, kdy se poprvé setkali. Chaol se totiž zdá odměřený a po událostech z první knihy pořád nevyrovnaný. Celaena jednoznačně dá ale najevo, že takové chování nepřijímá a chce pokračovat v rozvíjejícím se přátelství.

Myslím, že příznivci Chaola si tuhle krátkou zastávku užijí stejně jako já. Protože co se mi zatím nejvíc libí na vztahu těhle dvou, tak to, jak se vzájemně pošťuchují, provokují a vtipkují. Chtělo by to proto víc a víc takových povídek. 

Zdroje: obálky

You Might Also Like

3 komentářů

  1. O těhle knihách jsem vůbec neslyšela. Zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížky neznám, ale anotace zní zajímavě a mají krásnou obálku. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ony to jsou spíš jen krátké příběhy :) v knižní podobě to myslím asi nevyšlo, jen jako ebook

      Vymazat