Knihy měsíce - Srpen 2013

září 10, 2013


Za měsíc srpen jsem přečetla celkově 17 knih, což je dohromady 5862 stran. 

Nejlepší kniha
Taťána a Alexandr (Měděný jezdec 2) - Paullina Simons
Co dodat, Paullina Simons píše jednu skvělou knihu za druhou a série Měděný jezdec je toho důkazem. Pokračování sice nebylo až tak úplně úžasné, ale přesto to byl čtenářský zážitek. Kdo tuto sérii ještě nečetl, tak by to měl napravit, protože je to jedna z nejlepších, co jsem kdy četla. Nemůžu se dočkat třetího dílu, který vyjde v listopadu.
Recenze



Nejslabší kniha
Vlci sudet (Tina Salo 5) - Petra Neomillnerová
Série o Tině Salo od české autorky není špatná, ale zdá se mi, že kvalita klesá a klesá. Pátý díl, který byl poprvé z pohledu upíra Kaye mě teda moc neuchvátil a myslím, že předchozí díly byli o hodně lepší. Zápletka nebyla moc propracovaná, spíše se hodně kecalo a nic nedělalo.
Recenze




Největší překvapení
The DUFF - Kody Keplinger
Typické knihy pro holky už skoro nečtu. Asi jsem z nich vyrostla, ale občas mě chytne nálada a nějakou si přečtu. Kniha The DUFF mě opravdu mile překvapila, že si na nic nehrála a ukázala, jaký to vlastně v současný době je mezi teenagery. Absence citů a únik od reality a zodpovědnosti.
Recenze




Největší zklamání
Minotaurus (Křišťály moci 4) - Michaela Burdová 
Poslední díl série Křišťály moci nebyl nejhorší, ale celkově je celá kniha předvídatelná a konec vytipujete už na začátku. Čekala jsem něco pořádného a taky konečně pořádnou bitvu, ale tu jsem si užila na bezmála pár stránkách a kde nic, tu nic. Konec byl pro mě odfláknutý a narychlo sepsaný, čekala jsem mnohem víc.
Recenze



Nejvtipnější kniha
Horečka Dananů (Horečka 3) - Karen Marie Moning
V srpnu jsem se konečne začetla do série Horečka. Nečekala jsem ale, že mě bude tak moc bavit. Třetí díl mi zatím přijde jako nejlepší a nevtipnější. Nevím ani kolikrát jsem se u knihy doslova tlemila a nebo jsem nadskakovala nad zapeklitým dějem. Opravdu povedený díl a povedená série. Těším se na další pokračování, které vyjde ještě v letošním roce.
Recenze



Nejnudnější kniha
Padesát odstínů temnoty (Padesát odstínů šedi 2) - E. L. James
Achjo, proč já to četla, proč? Protože jsem ten člověk, který když má rozečtenou sérii, tak ji musí dočíst ať už ho baví nebo ne. Druhý díl známé erotické série byl prostě nudný. Oproti prvnímu dílu, který byl dosti peprný, tohle byla opravdová nuda. Skoro nic se nedělo a ani už ty sexuální scény nebyly tak zajímavé. Co čtenáře snad zaujme je Christianova minulost, o té se dovíme hodně. Ale jinak, nuda a pořád nuda.
Recenze


Nejhezčí obálka
Anna krví oděná (Anna 1) - Kendare Blake
Dvoudílná hororová série o krvelačné Anně je opravdu povedená. Druhý díl byl sice o něco slabší, ale také dobrý. První díl se může ale pyšnit naprosto úžasnou obálkou Anny. Celá ta atmosféra obálky je hororová a záhadná a zaujme snad každého.
Recenze




Nejhorší obálka
A Midsummer's nightmare - Kody Keplinger
Vybrat nejhorší obálku bylo teďka těžké. Když se podíváte na moje přečtené srpnové knihy, mají docela fajnové a podařené obálky. Vybrala jsem knihu  A Midsummer's nightmare hlavně proto, že mi je slečna na obálce krajně nesympatická a ani ten její výraz mi nesedí.
Recenze




A tady všechny přečtené knihy:





You Might Also Like

4 komentářů

  1. Riadne si toho prečítala :) Sukuba vyzerá byť zaujímavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. The Duff sa snažím prečítať :D Po tomto článku som na ňu ešte viac zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Duff sa chystám už dlho 8)
    50 shades mám rada aj kvôli všetkým jeho negatívam 8D Mám doma 3ku, takže sa na ňu už aj teším, hlavne že dočítam sériu 8D Mám knihy rada, ale predsa len, asi 1 čítanie mi z nich stačilo 8D

    OdpovědětVymazat
  4. Dívku z nočních můr právě čtu :D :)

    OdpovědětVymazat