Recenze: Tygrova stezka

března 29, 2013

Český název: Tygrova stezka
Originální název: Tiger’s Quest
Autor: Colleen Houck
Série: Tygří sága 2
Počet stran: 480
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Víra. Důvěra. Touha. Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku?
Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.
Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A
Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.

                                                                                      ---

Druhý díl Tygří ságy navazuje hned na první, a tak se setkáváme s Kelsey, která se vrací domů se zlomeným srdcem. Neustále je totiž přesvědčená, že není pro Rena dost dobrá. Po návratu domů zjišťuje, že ji Ren s panem Kadamem pořídili nejen nové auto, ale i dům a zajistili ji studium na prestižní univerzitě. Tak i tak se musí mít Kelsey na pozoru, protože ví, že někde se ukrývá Lokeš a snaží se je najít. 

Kelsey se snaží začlenit do běžného života. Začne pilně studovat a rozhodne se chodit na rande. Vydrží ji to až do chvíle, kdy se před jejími dveřmi objeví samotný Ren. Kelsey zažívá chvíle štěstí, ale ne na dlouho, protože se objeví Lokeš a při útěku se mu povede zajmout Rena. Kelsey je z toho zničená, chce najít Rena, ale na Kadamovu a Kišanovu radu se rozhodne pokračovat v putování za prolomení kletby. Kelsey se tedá na cestu s Renovým bratrem Kišanem. Bude to pro ni hodně obtížné, protože Kišan je stejně okouzlující jako Ren....

Pokračování Tygří ságy je trošku jiné než předchozí díl. Je tu více akce a napětí.Autorka se stále vyžívá v detailním popisu, a tak není problém se do příběhu úplně položit. V tomhle díle dostává větší prostor Kišan, který se v prvním díle mihl jen na pár kapitol. Přijde mi, že oproti Renovi je více vtipnější a citlivější a taky více akční. 

Postava Kelsey se taky začala vyvíjet a už se nechová tak divně, hlavně na konci prvního dilu byla fakt na facku. Svým chování a rozhodnutím hodně ublížila nejen Renovi, ale i sama sobě. Dostává se ale do ošidné situace - milostného trojúhelníku. Sice tvrdí, že miluje Rena, ale i přesto ji něco na Kišanovi přitahuje.

Tygrova stezka je povedená a místy mě bavila více jak Tygrovo prokletí. Knížka plná indické mytologie a tygřích bratrů, to najdeme v málo knihách. A rozhodně to stojí za přečtení. 

You Might Also Like

0 komentářů