Recenze: Milion sluncí

března 31, 2013

Český název: Milion sluncí
Originální název: A Million Suns
Autor: Beth Revis
Série: Vesmír 2
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Celé UNIVERSUM je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?

---

Uběhli přesně tři měsíce, co Amy odpojili od kryo komory. Tři měsíce od toho co se Syn ujal vedení a zakázal dávam lidem Phydus. Amy a Syn začínají pátrat po dalších tajemstvích, které jim Otec ukrýval. Nikdo neví, jak to bude dál s Universem a jeslti se vůbec někdy dostanou k planetě Centauri.

Na lodi začínají propukat vzpoury, vzpoury proti Synovu vedení, vzpoury proti přídělům jídla. Dochází k vraždám a přepadení. Syn dojde k hroznému zjištění - loď Universum stojí a nikdo neví, zda bude schopna letu. Amy mezitím objeví indicie, které pro ni ukryl Orion. Díky nim postupně odhaluje důležité tajemství, které může změnit její život, ale také život všech na celé lodi.

Milion sluncí je tak trochu jiná kniha než Loď mezi hvězdami. Skoro od první stránky se děj naplno rozjede a málokde se najdou hluchá místa. Navíc zápletka s hledáním indicií nás někdy nutí přemýšlet, kde a co bude znamenat další objevená zpráva. Co je vlastně to velké tajemství??

Knížka mě přišla o něco záživnější, napínavější a kvalitnější než první díl. Děj se posouval rychle dál a dokázal člověka strhnout. Nejzájímavější byl asi vývin postavy Syna, který na sebe musel převzít těžké břemeno velitele lodi a provádět rozhodnutí, která mu nejsou při chuti. Amy se moc nezměnila, chvílema možná byla trošičku protivná a otravná, ale jinak mi nevadila.

Série Vesmír zatím patří mezi ty povedené vesmírné série a jsem zvědavá, jak bude celá trilogie ukončena. Poslední díl s názvem Všechny barvy země už vyšel a já už jen čekám, kdy se mi dostane do ruky. Kromě tří dílů si můžete přečíst i krátkou novelu A tak mi unikají, kterou najdete na stránkách nakladatelství CooBoo - A tak mi unikají.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. První díl už jsem četla poměrně dávno a toho druhého se trochu bojím .. ALE musím si ho přečíst! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý díl je trochu jiný ale taky mě bavil. Jsem zvědavá na ukončení celé série.

      Vymazat