Hypotéza lásky

ledna 25, 2023


Hypotéza lásky.

Upřímně? Romantické knihy bez špetky fantastiky víceméně nečtu, Hypotéza měla ale takový hype, že jsem si říkala, že ji možná zkusím.
Navíc jsem nedávno zjistila, že kniha vznikla původně jako fanfikce na Kylo Rena a Rey ze Star Wars, takže to víceméně rozhodlo. 

A co si budeme, Adam už od popisu vypadá jako Adam Driver...

Kniha začíná tím, že hlavní postava, doktorandka Olive, z určitého důvodu políbí prvního člověka, kterého zrovna potká - Adama. Všeobecně neoblíbeného, otravného, nabručeného ale zároveň uznávaného, přísného a chytrého profesora. A tímhle činem započne pomalý a zároveň bláznivý řetězec událostí, který Olive hodně změní život.

Hypotéza lásky je vtipně sarkastická, plná "známých" scén i klišé, ale napsaná s takovou hravostí, že vás to bude bavit. Hlavní postavy, Olive, Adam i jejich přátelé jsou napsáni realisticky, kdy jim jasně věříte to, o čem mluví a stejně tak je pak uvěřitelná i jejich vzájemná chemie. Kniha se navíc odehrává ve vědeckém prostředí a to není moc časté. O to víc je pak zajímavé, jak moc dokáže člověka pohltit věda a zájem o danou problematiku.

Kniha se točí hlavně okolo vztahů, ale kromě vtipných momentů zajde i k těm vážnějším tématům. A právě u nich se autorce dobře povedlo zobrazit vnitřní "rozervanost" člověka, zda říci a vyslovit pravdu nahlas nebo ji držet v sobě a trápit se. Hypotéza je kniha pro dospělé čtenáře, takže nechybí ani pár spicy kapitol a celkově se tu zajímavě řeší i otázka sexuality a samotného zájmu o sex.


Hypotéza lásky vychází 9. února a můžu ji rozhodně doporučit. 
Na podzim u nás vyjde i další autorčina kniha a po té se rozhodně ráda podívám. 

Za reading copy moc děkuji @knizniklub a @knihkupectvi_luxor

You Might Also Like

0 komentářů