Zničení: Román ze světa League of Legends

prosince 18, 2022


Zničení. 

Příběh ze světa hry League of Legends. Pokud hru, stejně jako já, neznáte a maximálně jste viděli na Netflixu seriál Arcane, tak to vůbec nevadí. Autor knihy totiž představil samostatně fungující příběh a mně, neznalci hry, nedělalo vůbec problém ji číst. Nechyběla mi žádná informace, neztrácela jsem se, nic. V tomhle směru kniha fungovala dokonale.

Příběh se točí okolo nového krále a jeho ženy, která byla díky atentátu na krále zraněna a otrávena. Pro její záchranu je Viego schopný obětovat cokoliv a právě tato jeho vlastnost a cit ke své ženě začne posouvat dění do katastrofálních důsledků, který bude mít vliv nejen na něj samotného ale i na všechny v jeho blízkosti...

Zápletka sama o sobě není moc originální a po pravdě ani moc zajímává. Díky ní se ale posuneme mimo hranice království a autor nám představí další části svého světa. Bohužel ale dosti okrajově, bez hlubšího náhledu na fungování. Vepředu dění se pohybuje několik postav, kde každá zpodobňuje určitou vrstvu společnosti a zbytek je spíše takové "křoví v pozadí". Nejen příběhu ale i samotným postavám chybí komplexnost, aby si čtenář k nim vytvořil nějaký vztah a mohl to dění s nimi více "prožívat", dokázat se vcítit do pocitů nebo reakcí.

Zničení ale není nudná četba, v rámci děje se toho děje hodně a to jak po akční stránce, tak i té klidnější, výpravné. V závěru má pak člověk chvílemi pocit, že se autor inspiroval Hrou o trůny a zahýbal dějem takovým způsobem, jak by to člověk po 3/4 klidného čtení asi nečekal. Celkově je ale kniha zpracovaná "zlehka", vhodná pro čtenáře, kteří s těžší fantastikou teprve začínají a nejsou ještě připraveni na vysoce hutný děj a detailnější charakteristiku a myšlenkové pochody ústředních hrdinů.

Kniha má svoje mouchy, ale není to nic, za co by ji člověk mohl hned po pár stránkách odsoudit. Knihu ocení nejvíce lidé, kteří nemají tolik načteno nebo jsou fanoušci slavné hry.


Za knihu moc děkuji @laser_nakladatelstvi 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Když už doma máte takové skvosty, tak se vás chci zeptat na jednu důležitou věc. Máte doma pořádné křeslo a nebo to čtete třeba v posteli? Protože i to prostředí a to na čem sedíte je nesmírně důležité a řada lidí to bohužel neví a tím si ničí postavu.

    OdpovědětVymazat