Tokyo Revengers, volume 1

července 25, 2022


Tokyo Revengers, volume 1.

Velký anime hype z loňského roku v manze. Zasloužená pozornost? Jak se to vezme.

Tokyo Revengers má docela klasickou šablonu, kterou by člověk od shonen mangy čekal. Dobrodružná, akční, plná mezilidských vztahů od lásky po přátelství na život a na smrt.
Roli "nadpřirozena" nám tu hraje cestování v čase a emocemi příběh graduje díl od dílu.

Čím je tahle manga jiná nebo odlišná je hlavně prostředí - městské gangy. Na pohled drsní hoši ze středních škol se tu předhání kdo víc koho uhodí pěstí nebo pošle do kómatu, v jádru ale každý z nich bojuje se svými vnitřními démony a problémy. Není tedy přesně jasné, kdo je tady ten špatný a kdo zlý, protože v reálu je každý člověk kousek od obojího. Počáteční zápletka, kdy se hlavní hrdina vrací do svého dospívání, aby zachránil život holky, kterou měl kdysi rád, se tak pomalu stává více a více zamotaná s ohledem na to, jak se mění drobné události v životě hrdiny.

Tokyo Revengers není přehnaně drsná nebo krvavá záležitost (počkejte si na Chainsaw mana), ale na tu drsnější stránku si hraje docela často. Děj se hodně točí okolo zrady, okolo postavení a moci nebo důvěry. A to mezi dospívajícími kluky. Jsou to ale události a momenty, které je snadno ovlivní i do jejich budoucího života. Po stránce charakterové je manga hodně různorodá a především postavy jsou to, co celý ten hype okolo Tokyo Revengers nese na svých bedrech.

Za mě je tahle série fajnová, anime bylo pěkně vygradovaný a přibývající zvraty o to víc zajímavé, protože jak jich je víc a víc, tak vás zajímá, jak se to všechno vlastně vyřeší. A jestli je vůbec nějak možné to vyřešit tak, aby to dopadlo dobře.
.
.
.
Za mangu v rámci spolupráce moc moc děkuji @crew_komiks 😊

You Might Also Like

0 komentářů