Sága 9

srpna 30, 2020

Komiksová série Sága patří nejen mezi nejoblíbenější, ale zároveň i mezi nejoceňovanější komiksové série na světě, hlavně v USA. Příběh velké lásky, která nezná hranice, nás zavedl na spoustu míst a planet a více než mezigalaktické střety nám přinesl krutou realitu života v páru. Nic není sluníčkové a mezilidské, v našem případě mezidruhové, vztahy jsou často mnohem krušnější, než to, že vám za patami dýchají ozbrojenci nebo nájemní zabijáci.

Sága byla vždycky takový různorodý mix fantasy a sci-fi. Představila nám příběh Alany a Marka, kteří spolu počali dítě. Pro současné dění je to ale krajně nevhodná situace a tak poslední roky tráví tento pár na útěku. Devět dílů komiksové série ale neřešilo jen čistě jejich "nevhodný" vztah, ale celkově otázky točící se okolo rodiny, sociálního postavení, politiky nebo války. Brian Vaughan a Fiona Staples se ale nebáli ani témat točící se okolo rasismu, homofóbie nebo psychických nemocí.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Sága 9 | Originální název: Saga, volume 9 | Autor: Brian K. Vaughan, Fiona Staples Série: Sága 9 Počet stran: 152 | Nakladatelství: BB/art
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Sága je boží. Patří k jedněm z mých oblíbených komiksů. :) Nedávno jsem ji znova přečetl, když jsem čekal na nové brýle v optice. .) Taková ta knížka, kterou můžete vzít do ruky, občas si v ní přečíst pár stripů a jdete zase dál. :) Navíc se mi líbí, že ani to téma není nějak těžké, takže žádná depka.

    OdpovědětVymazat