Hostina pro vrány

května 10, 2020

Západozemí se otřásá v základech. Chlapecký král i král na severu jsou mimo hrací pole a královna v exilu stále dává dohromady neporazitelnou armádu a víc než politika je zajímají otroci. Stannis je bůhví kde a Železný trůn tak stojí před novým pánem. Získat ho ale nebude snadné. Boj o přežití teď získává hlavní roli.


Hostina pro vrány nás již po čtvrté vítá do světa plného intrik, zrady a politikaření. V tomhle světě je téměř jedno, zda vlastníte draky nebo tlupu nemrtvých. Tady se boj o moc vyhrává zákeřností, podrazem a ostrou břitvou ukrytou ve stínech. Hostina pro vrány se časově nijak neposouvá oproti předchozí Bouři mečů a obě knihy jsou rozdělené podle postav a lokací. Ve čtvrté knize tak potkáte postavy, které jsme v Bouři prakticky neviděli - Cersei, Jamie, Arya, Sansa nebo Brienne. Své čtenáře pak Martin zavede do Králova přístaviště, Řekotočí nebo na Železné ostrovy.

Celou recenzi najdete na webu fantasya.cz

Český název: Hostina pro vrány | Originální název: A Feast for Crows | Autor: George R. R. Martin Série: Píseň ledu a ohně 4 Počet stran: 800 | Nakladatelství: Argo
Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

0 komentářů