Ve zkratce: Ms. Marvel 1

prosince 10, 2018


Vyšel nový komiks od Paseky, tentokrát ale jiný než jsme z jejich produkce zvyklí. Ve spolupráci s nakladatelstvím Crew vydali první díl nové série Ms. Marvel. Paseka zkouší Marvel, super! Ale že okolo toho bude takový humbuk, to bych vážně nečekala. 

Ms. Marvel vypráví příběh středoškolačky Kamaly, která tak trochu víc vzhlíží ke slavným superhrdinům a která shodou náhod dostane superschopnosti. Všechno by bylo fajn, nebýt toho, že Kamala je muslimka a má hodně konzervativní rodiče, kteří mají její budoucnost naplánovanou do posledního detailu. A tak tu máme tajné útěky z domova, komplikované vztahy a taky pár záporáků.

Ms. Marvel je jedna velká pohoda. Je to kapku jiný superhrdinský komiks, ale zábavný, s nenásilnými vtípky a narážkami. Příběh se víceméně točí okolo Kamaly než o konkrétní zápletce - řeší svůj vztah k rodině, kamarády a taky to, že si vymyslela kostým, ze kterého ji čouhá zadek. Ano, i superhrdinka může řešit takové banality. Komiks se více zaměřuje na její dospívání a problémy, které má snad každá třetí holka, a tím je pro své čtenářky bližší, uvěřitelnější, možná i srozumitelnější. Jiná kultura pak přidává komiksu na zajímavosti, ukazuje různé zvyky, postoje nebo názory.

Celé se to nese v hodně uvolněné lince, kde ale na pozadí můžete najít i vážná témata jako postavení ve společnosti, vyčnívání nebo hledání vlastních vzorů. Ms. Marvel vzbudila velkou pozornost, někdo komiks odsuzuje, někdo ho vynáší do nebes, někoho baví, někoho nudí. Záleží na nás. Mě ale bavil a těším se na další.

Hodnocení: 4/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Po tomto komiksu asi nesáhnu... Jsem spíš na DC...:-D Ale určitě to může být zajímavý komiks. Krásná recenze. :-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý je určitě a třeba pokud na něj někde narazíš, třeba v knihovně, tak ho určitě zkus. :)

      Vymazat