Knihomolské akce na konci roku

prosince 28, 2018

Na přelomu listopadu a prosince jsem se zúčastnila hned několika knižních/komiksových akcí. A bylo jich opravdu požehnaně. Začnu komiksovýma besedama. Komiksy čtu, ráda koukám na filmové a seriálové verze a taky ráda chodím na besedy. Ty u nás, v Brně, pořádá Lenny/Ondra z Komiksových bublin a jsou nejen dost výživné na informace, ale i vtipné a plné neskutečných bizárů. Tématicky se tentokrát točily okolo Daredevila, Punishera, Santy Clause a nejlepších nesuperhrdinských komiksech. Takže pokud jste z Brna, tak se někdy zastavte - info o besedách tututu.

Další akci pak pořádala Pointa, což je takový zprostředkovatel k tomu, aby člověk jako já nebo i vy, mohl vydat knihu. Kromě toho mají v repertoáru i besedy, které se okolo psaní točí. V Brně nám o psaní povídala Zuzana Strachotová, která vydala knihu Devět dní. Upřímně jsem o autorce a její knize nic nevěděla a na besedu jsem přišla díky pozvání Kuby z Book's Calling, a své účasti nelituji. Akce byla nejen výživná na zajímavé poznatky točící se okolo psaní knih, ale celkově o vydávání a motivaci k psaní. A ta motivace je opravdu důležitá. A tak mám Devět dní doma a čeká na přečtení.


Předposlední akcí, která se tentokrát konala v Praze, bylo čtení a autogramiáda Atticuse, autora sbírky Láskou ji nespoutáš. Instagramová "poezie" je momentálně v kurzu a ano, něco poutavého na ní je. A Atticus své texty odprezentoval opravdu stylově - s maskou, srozumitelnou angličtinou a hodně upřímným přístupem ke všem dotazům, které se na něj sypaly. 

A na konec to nejlepší. Beseda s americkým autorem Kevinem J. Andersonem. Pokud nevíte, kdo to je, tak je to autor několika knih s tématikou Star Wars, Duny nebo třeba Akta X. Tento sympatický starší pán nám vyprávěl o své práci na Star Wars sériích, návštěvách Skywalker ranče nebo koho všechno během své práce poznal (George Lucase například, omg). Je to až neskutečné, ale i když uběhlo už několik let, kdy napsal svůj první román, tak upřímně nechápu, kde tento pán bere na všechno čas. Podílel se totiž také na Star Wars komiksech, doplňujících knihách a třeba momentálně se ochomýtá okolo nové filmové verze Duny (omggggg).

Konec roku tak byl opravdu nabitý, pořád se něco dělo a doufám, že se i bude nadále dít. A co vy? Chodíte na podobné besedy nebo autogramiády?

You Might Also Like

0 komentářů