Parťácká romance

srpna 22, 2018

Na týmovky jsou lidé v komiksech zvyklí. V Marvelu máme například Avengers a Defenders nebo v DC Ligu spravedlnosti. Občas ale vzniknou dosti nesourodé spolupráce, které ale v závěru můžou být něco hodně dobrého nebo naopak něco hodně špatného. Kam do tohohle měřítka spadá ukecaný žoldák Deadpool a Spider-man?

Ve svém novém dobrodružství dostává Deadpool zajímavý kšeft. Jeho novým cílem se stává Peter Parker, všemi oblíbený chlápek, který podle dostupných informacích skrývá za hezkou fasádou pěknou zrůdu. Tohle je pro Deadpoola dokonalá práce, má ale jeden háček. Peter Parker je nejen Deadpoolovým novým terčem, ale zároveň i šéfem jeho "skoro" kámoše Spider-mana.


Spojení Deadpoola a Spider-mana vzniklo v roce 2016 a dočkalo se hodně pozitivních ohlasů. V té době slavil velký úspěch filmový Deadpool a pokud člověk hledal na internetu nejrůznější tvorbu fanoušků, často narazil na tuhle dvojici. A jejich přání bylo vyslyšeno. V současnosti série obsahuje už šest částí a letos se představuje i českým čtenářům. Bláznivé dobrodružství si vzali na starost Joe Kelly a Ed McGuinnesse, kteří se okolo Deadpoola točí už delší dobu a pomohli mu ke slávě. 

Parťácká romance nám ale tyto hrdiny představuje v trochu jiném světle. Deadpool sice je stále ten užvaněný a občas přitroublý žoldák, kromě práce ale má jeden velký sen - chce se kamarádit se Spider-manem. A pro vznik tohohle přátelství je ochoten nejen sekat dobrotu, ale i sám se, jako osoba, změnit. Naopak Spider-man je tady postava, která Deadpoolem zpočátku opovrhuje, nechce s ním spolupracovat a celkově ho považuje za otravný hmyz. Spider-man je ale známý svým dobrým srdcem a i když ho štve, že je třeba Deadpool u Avengers, tak mu tu šanci dá. 


Partácká romance je od začátku hodně velká zábava. Po příběhové stránce není ničím výjimečná, celkově i samotné souboje a bitky ničím nevynikají. Největší pozornost si v tomto komiksu kradou hlavní dva protagonisti a peripetie mezi nimi. Oba hrdinové neustále hláškují, nadávají si a vedou vtipné konverzace, které jsou často na hranici nevkusu, ale nikdy ji naštěstí nepřesáhnou. Deadpool je správně otravný a přisprostlý a Spider-man mu i přes všechny vzniklé situace podává pomocnou ruku. Chemie mezi nimi je opravdu povedená a splňuje předpoklady vtipné parťácké romance.

První díl nové marvelovské série je skvělou volbou jak pro fanoušky Deadpoola, tak i Spider-mana. Je zábavný, svěží, hodně oddechový, ale pěkně dává do popředí tématiku přátelství a ochoty změnit se. Dějově se odehrává později, než je samostatná Deadpool série vycházející u nás, ale až na drobné spoilery to ničemu neškodí. Tady jde především o tu zábavnou stránku a vzájemnou interakci mezi dvěma týpky v červeném. A to je splněno na jedničku.

Český název: Deadpool a Spider-man: Parťácká romance | Originální název: Deadpool/Spider-man:, Vol. 1: Isn't it Bromantic | Autor: Joe Kelly Série: Deadpool a Spider-man 1 Počet stran: 140 | Nakladatelství: Crew
Hodnocení: 4/5


You Might Also Like

1 komentářů

  1. Neodolala som a musela som si kúpiť, lebo Deadpool je pre mňa TOPka. :) Je to milé, vtipné, taká oddychovka.

    OdpovědětVymazat