Čarodějova nevěsta 2

května 15, 2018

Čarodějova nevěsta, nová fantasy manga vycházející u nakladatelství Crew, představila v prvním díle náš svět, ale tak trochu jiný. Plný magie a kouzelných bytostí. Představil nám hlavně anime verzi Krásky a zvířete. Tedy příběh čaroděje Eliase a jeho učenky Čise, kterou si koupil na mytologické aukci. A v prvním svazku Čise objevuje nejen svoje schopnosti a nové možnosti, ale i celý svět, který je na jednu stranu nadpozemsky krásný, ale na druhou je smrtelně nebezpečný.


Čarodějova nevěsta ukázala trochu jiný příběh, který více cílí na ženské publikum. Hlavní postavy jsou ale zajímavě pojaté a postupně se odhalují drobné střípky z minulosti. Jsou to ale části, které lze vyčíst pouze z dialogů mezi postavami. Autorka se do minulosti nevrací a svůj příběh posouvá pozvolna dál. Tím získává Čarodějova nevěsta lehký nádech tajemna a tak trochu nutí k přemýšlení, co tím daná postava myslela. 

Čise si na nové bydlení už zvykla a postupně se začíná učit novým věcem. Elias ji poskytl útočiště i domov, ale pořád se okolo něho objevuje spousta nevyřčeného. Čise ale nemá moc času něco řešit, protože má před sebou spoustu úkolů. A díky nim rozvíjí nejen své schopnosti, ale také poznává nové bytosti točící se okolo Eliase. A právě prostřednictvím těchto vedlejších postav se dozvídáme nejen něco zajímavého z minulosti, ale jejich přítomnost a chování pomáhá utvářet vztah mezi Čise a Eliasem.


Druhý svazek ale není jen o plnění úkolů, ale také o prohlubování samotných charakterů. Čise je totiž taková lehce nevýrazná hrdinka. Tichá, poslušná a nenáročná. Jde tam, kam ji řeknou a dělá to, co by měla. Její osobnost byla silně ovlivněna její minulostí, kdy s ní zacházeli jako s kusem hadru. Čise je až lehce éterická bytost, která nemá odvahu vystupovat z davu. Její velkou výhodou je ale třeba to, že je nezkažená a upřímná. A právě události ve druhém svazku ji pomůžou posunout se dál a trochu vyjít ze stereotypu.

Pokračování nové mangy nás neposune moc kupředu, do popředí se dostává více emocí, napětí a dramatu. Pomalejší příběh sice postrádá trochu návykovost, ale zase pomáhá více prohloubit charakteristiku hlavních postav a představit i ty nové. Fantastické prvky jsou lehce propojené s hororovým nádechem a autorka se nebojí ukázat i drsnou stránku svého světa. Oba dva díly ale zatím hodně sázejí na zajímavost Čise i Eliase a svůj svět ukazují jen pozvolna. Určitě by nebylo špatné zajít trochu víc do centra celé magie a poukázat, jak to v tomhle světě vlastně chodí v širším úhlu pohledu.


Manga se z počátku charakterizovala jako japonská verze Krásky a zvíře, ale samotnou romantickou linku tu máme jen okrajově, což ale příběhu vůbec neubírá na zajímavosti. Čarodějova nevěsta v sobě má určitý potenciál, ten ale zatím ukazuje pěkně pozvolna. Zatím sází hodně na hlavní hrdinku a mysteriozní postavení čaroděje Eliase. Příběh nenudí, ale zda toto tempo bude poutavé i později, ukáže až čas.

Český název: Čarodějova nevěsta 2 | Autor: Kore Yamazaki Série: Čarodějova nevěsta 2 Počet stran: 184 | Nakladatelství: Crew
Hodnocení: 3,5/5

You Might Also Like

0 komentářů