Válka starého muže: Konec všech věcí

února 08, 2018

Člověk dosáhl už téměř všeho. Dotkl se hvězd, našel nový život, našel nová neobjevená místa. Ne vždy ho ale vítali s otevřenou náručí. Z tohoto důvodu vznikla Koloniální unie, která měla za úkol chránit nejen lidstvo, ale i celou planetu Zemi. Všechno fungovalo dokonale, vyřešil se problém s přelidněním i kolonizováním planet. Po čase si ale lidstvo uvědomilo, že už má všeho dost.


Konec všech věcí je v pořadí již šestý díl série Koloniální války. Zda se jedná o díl poslední, ukáže teprve budoucnost, John Scalzi ale přivedl ke světu poutavou a dobrodružnou sci-fi sérii o době, kdy lidé objevují tajemná místa v hlubinách vesmíru. Kolonizování a objevování nových ras ale není věc jednoduchá. Spíše naopak. Nese se v duchu války a teroru. Konec všech věcí je soubor několika na sebe navazujících povídek, v jejichž středu ale stojí jedna zásadní věc - nekonečný spor mezi Zemí a Koloniální unií. Spor, který může všechny dovést k úplnému konci všeho.

Celou recenzi najdete na stránkách Knihcentra.

Český název: Válka starého muže: Konec všech věcí | Originální název: The End of All Things | Autor: John Scalzi Série: Válka starého muže 6 Počet stran: 302 | Nakladatelství: Classic
Hodnocení: 3,5/5

You Might Also Like

0 komentářů