Sága 4 | Brian K. Vaughan, Fiona Staples

července 30, 2017

Oblíbená komiksová Sága se vrací ve svém čtvrtém pokračování. Tentokrát ale trochu jinak. Žádné vesmírné honičky, skoro žádné putování, ale vztahy. A to mezilidské, rodinné a hlavně vztah mezi Alanou a Markem. Příběh se totiž posunul o pár měsíců dál. Alana se stala herečkou v nechvalně proslulé telenovele a Marko se doma stará o domácnost. Zní to jako idylka, ale opak je pravdou. Pocit nebezpečí je tu pořád a navíc se v jejich nezlomné lásce začíná objevovat trhlina.


Sága je světoznámá, velmi oblíbená a ceněná série, která na jednoduchém příběhu inspirovaném Shakespearovou tragédii Romea a Julie vystavěla propracovaný a originální svět dvou znepřátelených národů. Tohle všechno je ale v pozadí a čtenář sleduje především osud jednoho páru. Není to ale jen o Alaně a Markovi. Tvůrci v každém svazku představují i další dějovou linku, která na tu hlavní určitým způsobem navazuje nebo bude navazovat. V tomto svazku je to třeba příběh revolucionáře z robotické říše nebo vývoj osudu Prince IV.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Sága 4 | Originální název: Saga, volume 4 | Autor: Brian K. Vaughan, Fiona Staples Série: Sága 4 Počet stran: 154 | Nakladatelství: BB/art
Hodnocení: 5/5

You Might Also Like

0 komentářů