Duchové mrtvých | Richard Corben

ledna 11, 2017


Hororově laděné povídky a básně Edgara Allana Poea patří v tomto literárním žánru dodnes mezi nejvyhledávanější a nejoblíbenější. Staly se inspirací a předlohou řadě jiných knih, filmů i dalších sdělovacích prostředků. Americký výtvarník Richard Corben představil další variantu, a to komiksovou.

Duchové mrtvých je sbírka, která se snaží věrohodně a i svým vlastním způsobem zachytit známé i méně známé povídky a básně uznávaného spisovatele. Edgar Allan Poe proslul svými atmosférickými a mrazivými příběhy plnými symboliky, kde hravě mixuje tajemno s hororem a detektivkou. Richard Corben už má za sebou dosti rozsáhlou komiksovou zkušenost. Kreslil pro DC i Marvel, podílel se na tvorbě Hellboye a naposledy se na pulty českých knihkupectví objevil s komiksem Ragemoor.

Celou recenzi najdete na stránkách fantasya.cz

Český název: Duchové mrtvých | Originální název: Edgar Allan Poe's Spirits of the Dead | Autor: Richard Corben, Edgar Allan Poe Počet stran: 224 | Nakladatelství: Comics Centrum
Hodnocení: 3,5/5

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Tohle vypadá moc dobře! :) Už dlouho si říkám, že bych si zase udělala radost nějakým komiksem, a tohle by mohlo být to, co hledám! :) Děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat